Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Το «Ευχαριστώ» του Λερούνη στον Γ. Παπανδρέου

Τηλεφώνημα πρωθυπουργού στο Θανάση Λερούνη

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ", στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο Έλληνας εθελοντής, Θανάσης Λερούνης, ευχαριστώντας τον για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Ελλάδα για την απελευθέρωσή του από τους Ταλιμπάν. Ο Θανάσης Λερούνης κρατιόταν όμηρος από τους Ταλιμπάν από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η μεταφορά του στην ελληνική πρεσβεία έγινε πριν από περίπου μία ώρα, με ελικόπτερο από την περιοχή Τσιτράλ του βορείου Πακιστάν.

Με δάκρια χαράς και συγκίνηση τον υποδέχτηκαν, ο ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ, πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, Δημήτρης Δόλλης και ο πρέσβης μας, Πέτρος Μαυροειδής.

"Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι μεγάλη. Έξι μήνες σκληρής δουλειάς, όπου η διεθνή εικόνα του πρωθυπουργού μας ήταν εγγύηση, έφεραν αίσιο τέλος", τόνισε σε δηλώσεις του, από το Ισλαμαμπάντ, ο Δημήτρης Δόλλης.

Έχοντας χειριστεί και άλλες δύσκολες υποθέσεις στο παρελθόν, ο κ. Δόλλης υπογράμμισε ότι, καταλυτικής σημασίας, όλους αυτούς τους επίπονους μήνες, που ο ίδιος είχε επισκεφθεί και άλλες φορές το Πακιστάν, ήταν η υπομονή, η επιμονή και η κοινή στρατηγική που ακολουθήθηκε πιστά, σε συνεργασία και με τον ικανό διπλωμάτη μας, Πέτρο Μαυροειδή, για την απελευθέρωση του Θανάση Λεούνη, "κόβοντας" όλες τις παράπλευρες ενέργειες.

"Η απελευθέρωση του, είναι ένα δείγμα γραφής πώς πρέπει να χειριζόμαστε λεπτά ευαίσθητα θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές", τόνισε ο κ. Δόλλης.

Η μεταφορά του Θανάση Λερούνη στη Ελλάδα, ο οποίος έχει ζητήσει να γίνει σεβαστή η απόφασή του να μην κάνει δηλώσεις το προσεχές διάστημα, θα γίνει εντός του επόμενου 48ωρου.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: