Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΔΥΟ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 16 ΩΡΕΣ


Από Voria.gr


fimotro.
Θα ανατρέψουν τα χθεσινά δραματικά
γεγονότα τη ροή των κοινοβουλευτικών πραγμάτων σήμερα; Έως και χθες το βράδυ, επίσημη απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε δοθεί. Αν και για σήμερα είναι προγραμματισμένα δύο πολύ κρίσιμα γεγονότα.


Το πρώτο έχει να κάνει με την συζήτηση και την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο που ενεργοποιεί το σχέδιο σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας. Το δεύτερο έχει να κάνει με την κατάθεση στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο ανατρέπει συστημικά το σημερινό status quo. Στην πρώτη περίπτωση, το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό, καθώς πέραν όλων των άλλων «παίζει» και με το χρόνο. Η Ελλάδα θα πρέπει να ενεργοποιήσει το σχέδιο άμεσα, για να προλάβει τις προθεσμίες, καθώς η 19η Μαΐου φτάνει και η χώρα θα πρέπει να εξασφαλίσει τα πολύτιμα 9 δισ. ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, το στοίχημα έχει να κάνει με την ανατροπή και την προσαρμογή του συστήματος στα νέα δεδομένα, όπως το ζητούν ΔΝΤ και Ευρωζώνη. Και είναι βασική προϋπόθεση για να έρθουν τα απαραίτητα κεφάλαια στη χώρα μας. Και τα δύο ζητήματα έχουν αρχίσει να παίρνουν πολύ πιεστικό χαρακτήρα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα λειτουργήσουν ως λυδία λίθος για τη δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: