Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Δελτίο Τύπου




Η Πρωτοβουλία Πολιτών "ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΤΣΙ" εκφράζει τη βαθιά οδύνη και τον αποτροπιασμό της για τον άδικο θάνατο τριών εργαζομένων, συμπολιτών μας, που έπεσαν θύματα ωμής δολοφονικής ενέργειας, αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης βίας και της πολιτικής ανευθυνότητας.

Στηρίζουμε με κάθε μέσο το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε έλληνα και ελληνίδας να διαδηλώσει, να εκφράσει ελεύθερα τις πολιτικές του απόψεις. Αλίμονο αν ποινικοποιηθεί η ελεύθερη έκφραση των πολιτών. Είναι κεκτημένο πολυετών αγώνων.

Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν συνάδει με τα χτεσινά έκτροπα που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας με τα γνωστά σε όλους μας, θλιβερά αποτελέσματα: το χαμό τριών ανυπεράσπιστων συμπολιτών μας, τριών νέων ανθρώπων που εργάζονταν σκληρά στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου με πενιχρούς μισθούς να καλύψουν τα προς το ζην.

Και δεν είναι τυχαίο που η κρίση αυτή που βιώνουμε έχει κατά κύριο λόγο αντίκτυπο σε όλους εμάς και στη νέα γενιά αυτού του τόπου. Χτες είχε και θύματα.

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαδηλώνει. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα στη βία. Και μάλιστα, στη βία που οδηγεί στη δολοφονία συμπολιτών μας.

Η βία γεννά βία. Άλλο διαμαρτυρία, άλλο δολοφονία.

Εκφράζουμε τη θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συμπολιτών μας και ζητάμε οι δράστες αυτής της άνανδρης επίθεσης να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν. Δεν μπορεί να έχουν καμία συγκάλυψη, καμία άμεση ή έμμεση πολιτική υποστήριξη.



Έλενα Ζέρβα

www.prasinogalatsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: