Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

500.000 ευρώ για τους απλήρωτους εργαζόμενους στον Σκαραμαγκά

protothema.gr
Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Abu Dhabi Mar, Ισκαντάρ Σάφα συναντήθηκε την Πέμπτη η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων «Τρίαινα» των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Σάφα τόνισε τη δέσμευσή του για μακροχρόνια παρουσία και δραστηριότητα στο Σκαραμαγκά, καθώς και να καταστούν τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά κέντρο ναυπήγησης υποβρυχίων και πολεμικών σκαφών στη Μεσόγειο.

Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abu Dhabi Mar συμφώνησαν ότι η νέα πορεία των ναυπηγείων θα βασιστεί στις αρχές της διαφάνειας και της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ της νέας διοίκησης και των εργαζομένων.

Τέλος, ιδιαίτερα θετική εξέλιξη υπήρξε στο ζήτημα των 161 απλήρωτων εργαζομένων του τροχαίου υλικού. Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανέδειξε το οξύ κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο. Ο κος Σάφα, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, δεσμεύτηκε να προσφέρει άμεσα το ποσό των 500.000 ευρώ για τη στήριξη των απλήρωτων εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: