Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Δεν στηρίζει Μέρκελ για την βοήθεια στην Ελλάδα το SPD

Αλλαγές στην Ευρωζώνη ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος

protothema.gr
Την αλλαγή των συνθηκών που διέπουν τη λειτουργία και τις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά και επισημως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία δεν φαίνεται ότι εξασφαλίζει την στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών στο ζήτημα της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα

Η κυρία Μέρκελ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρή και επιτιμητική για τους κερδοσκόπους traders των αγορών που συνεχώς επιτίθενται στο ευρώ, χαρακτηρίζοντάς τους εχθρούς των Ευρωπαίων, πρόσθεσε όμως πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί χρειάζονται περισσότερα μέσα στη διάθεσή τους για να αντιμετωπίζουν ανάλογες επιθέσεις και κυρίως για να «ελέγχουν τους εθνικούς προϋπολογισμούς» χωρών που χρήζουν αρωγής!

Χρησιμοποίησε μάλιστα ακριβώς το παράδειγμα της «ελληνικής διάσωσης» για να αιτιολογήσει την άποψή της, λέγοντας πως η «εμπλοκή του ΔΝΤ στην ελληνική διάσωση ήταν απαραίτητη, επειδή η Ευρώπη δεν μπορούσε να την διαχειριστεί μόνη¨!!!

Προς τούτο και ζητά εδώ και τώρα αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου της ΕΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα προστατευθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά άλλες χώρες της Ευρωζώνης ...

Μάλιστα είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση κοινής επιστολής της με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στην οποία οι δύο επικεφαλής των κατά τεκμήριο ισχυρότερων πόλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν τη δέσμευσή τους για την ενότητα της ευρωζώνης αλλά και την επιθυμία ενίσχυσης του εποπτικού πλαισίου της!

Επιστολή που απευθύνουν τόσο προς τον πρόεδρο της Ευρωπαίκής Ένωσης Χέρμαν Ρομπέι, όσο και στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Πάντως η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται ότι, στις αυριανές ψηφοφορίες στην Κάτω και Άνω Βουλή, δεν θα έχει την στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών για την έγκριση της βοήθειας προς την χώρα μας, καθώς το SPD αναμένεται ότι θα απέχει, τελικά, από την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: