Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο Μπερνάρ Κουσνέρ κατά της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ τάχθηκε σήμερα κατά της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, εκτιμώντας ότι αυτό θα ήταν αρνητικό για το μέλλον του ευρωπαϊκού νομίσματος.

"Πρέπει να σταματήσουμε την Ευρώπη; Πρέπει η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή; Κατ΄αρχάς, θα ήταν τεράστιο λάθος για εκείνη και στη συνέχεια, δεν θα ...
ήταν ανεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο", δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

"Ο ελληνικός πληθυσμός θα υπέφερε πολύ περισσότερο από ό,τι υποφέρει τώρα, και το γνωρίζω ότι υποφέρει. Θα ήταν χειρότερο. Δεν πρέπει να αποδυναμώσουμε την Ευρώπη, και βρίσκεται ήδη σε δυσχερή κατάσταση, οφείλουμε να την ενισχύσουμε", δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ.

"Η Ελλάδα πηγαίνει άσχημα, η Ελλάδα θα ανακάμψει, θα την βοηθήσουμε", πρόσθεσε, χαιρετίζοντας το θάρρος και το ηγετικό κύρος του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

"Πρόκειται όχι μόνο για την τύχη αυτής της χώρας, που αγαπάμε, αλλά και για την τύχη του νομίσματός μας. Υπερασπιζόμαστε το νόμισμά μας, το επίπεδο της ζωής μας. Βοηθώντας την Ελλάδα και μη επιτρέποντας οι παρεκτροπές να γίνονται σε τέτοιο σημείο επιβλαβείς, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το ευρωπαϊκό όνειρο", πρόσθεσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία δεν κινδυνεύει από μετάδοση της κρίσης.

Σε ερώτηση σχετικά με τα επικριτικά σχόλια των οικονομολόγων ως προς ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας, απάντησε: "Οι οικονομολόγοι είναι οι κριτικοί, δεν είναι οι πληρωτές. Οι οικονομολόγοι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι, ίσως θα πρέπει να τους ακούμε λιγότερο και να ακούμε λίγο περισσότερο τη φωνή της λογικής, την πολιτική και τους πληθυσμούς".

Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: