Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Εκρυψαν περιουσία 14 δισ. ευρώ!

nooz.gr
14.000 φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας το 2007 και απέκρυψαν από την Εφορία ακίνητη περιουσία άνω των 14 δις. ευρώ, 150.000 απέκρυψαν επιχειρηματική αμοιβή, 30.000 απέκρυψαν εισοδήματα και 70.000 δεν απόδωσαν ΦΠΑ. Όλοι εντοπίστηκαν από το σύστημα TAXIS.

Οι διασταυρώσεις, που έγιναν μέσω του Ε9, του ΕΤΑΚ 2008 και του ΦΜΑΠ του 2007, που δεν έσπευσαν να υποβάλλουν δείγμα των ελλιπών ελέγχων της περιόδου εκείνης.

Να θυμίσουμε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τις ΔΟΥ και τους φορολογικούς ελέγχους, κ.Δημήτρης Κουσελάς, έχει δώσει εντολή από χθες, σε 27 προϊσταμένους εφοριών της χώρας να εξαπολύσουν φοροκυνηγητό.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι 30.000 φορολογούμενοι, είχαν αποκρύψει εισοδήματα από καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού – προφανώς για να αποφύγουν τη φορολογία των τόκων και περίπου 70.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις, δεν πλήρωσαν το ΦΠΑ που τους αναλογούσε.

Επιπλέον, δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, αναφέρει, πως εντοπίστηκαν 150.000 περίπτωσεις που είχαν αποκρύψει τη λεγόμενη επιχειρηματική αμοιβή.


Επιπλέον, σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν από τον υφυπουργό Δ.Κουσελά, στους διευθυντές των εφοριών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν δηλώσει και τα τελευταία εκκαθαριστικά για την περαίωση, προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας φορολογικών παραβάσεων.

Επίσης, ξεκινούν έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ΦΠΑ τον Νοέμβριο και τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει στις εφορίες συγκεκριμένα στοιχεία από διασταυρώσεις της που θα αφορούν σε κατηγορίες φορολογουμένων και επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει ανακριβή στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: