Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Βάλτε κάποιον στη φυλακή


Ο Γιώργος παρεµβαίνει για να τελειώσει το καθεστώς ατιµωρησίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?m=1273803&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=88&h=Η κυβέρνηση θα απαντήσει θετικά στο αίτηµα της κοινωνίας «να πάει ένας φυλακή» απ’ όσους ευθύνονται για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Αυτό τουλάχιστον διεφάνη στη χθεσινή σύσκεψη κυβερνητικών, κοµµατικών και κοινοβουλευτικών στελεχών υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Στο αποκαλούµενο και «διαθεσµικό» όργανο, ο κ. Παπανδρέου άκουσε τα στελέχη να του δηλώνουν ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, και κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαµορφωθεί στην κοινωνία, κάποιοι απ’ όσους αποδεδειγµένα ζηµίωσαν το δηµόσιο συµφέρον, πολιτικούςή και πολίτες, να οδηγηθούν ενώπιον της ∆ικαιοσύνηςκαι στη συνέχεια στη φυλακή. «Είναι θέµα τιµής για την παράταξη, αλλά και για τονπολιτικόκόσµο της χώρας, να αντιµετωπίσουν τις συνέπειες του νόµου όσοι έβλαψαν τον τόπο», τονίστηκε στη σύσκεψη, µε την προσθήκη ότι πρόκειται πλέον για «πανελλήνιο αίτηµα».

Σκάνδαλα και πλουτισµός
Οι πληροφορίεςφέρουν τον Πρωθυπουργό να µην παίρνει άµεσα θέση, αλλά υπενθυµίζεται ότι κατά το παρελθόν έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι πρέπει να τελειώσει το καθεστώς ατιµωρησίας για όσους επίορκους πολιτικούς έβλαψαν τη χώρα ή για εκπροσώπους συµφερόντων που έδρασαν παρασιτικά εις βάρος του ∆ηµοσίου και δηµιούργησαν τεράστιο πλούτο.

Παράλληλα µε το θέµα ότι πρέπει να απαντηθεί το κοινωνικό αίτηµα για τιµωρία όσων ενέχονται σε πράξεις που προκάλεσαν το δηµόσιο αίσθηµα, τα στελέχη επισήµαναν στον Πρωθυπουργό ότι οι πολίτες σήµερα βιώνουν αισθήµατα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το αύριο, και η κυβέρνηση πρέπει µε έναν τρόπο να καθησυχάσει αυτές τις ανησυχίες που αποβαίνουν εις βάρος της συνολικής προσπάθειας που κάνει για την ανάταξη της ελληνικής οικονοµίας.

Για Siemens και χρέος
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε το θέµα του πορίσµατος για το σκάνδαλο της Siemens και όπως αναφέρθηκε, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι σε προφανή αδυναµία να προτείνουν πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική Επιτροπή, δεδοµένου ότι δεν έχουν προκύψει ουσιώδη στοιχεία τα οποία να στοιχειοθετούν παραποµπές, ικανές στη συνέχεια να στηρίξουν τις υποθέσεις ενώπιον δικαστηρίων. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανόν το ΠΑΣΟΚ (αλλά και η Νέα ∆ηµοκρατία) να καταθέσουν πορίσµατα, τα οποία να αναφέρονται γενικά στο σκάνδαλο, χωρίς ονόµατα!

Αναφορικάµε τη µηνυτήρια αναφορά εις βάρος στελεχών των κυβερνήσεων Σηµίτη και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού για το θέµα της διαχείρισης του δηµόσιου χρέους το 2000 από την αµερικανική τράπεζα Γκόλντµαν Σακς, προκειµένου η Ελλάδα να ενταχθεί στην ευρωζώνη, αναφέρθηκε ότι θα µπορούσε η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης να ενταχθεί στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονοµία, την οποία έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ. Τονίστηκε πάντως ότι αν επιδιωχθεί αυτή η λύση, θα υπάρξει ρητή δήλωση από πλευράς κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, η οποία θα τονίζει ότιδεν υφίσταται ευθύνη ούτε του κ. Σηµίτη ούτε στελεχών των κυβερνήσεών τουγια την υπόθεση.

Κατά τα φαινόµενα πάντως, η Εξεταστική για την οικονοµία µετακοµίζει σε βάθος χρόνου, αντί της άµεσης συγκρότησής της, όπως αρχικά είχε διαφανεί...
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: