Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η Ντόρα στήνει Αβραμόπουλο στο... απόσπασμα

Κατά του κ. Αβραμόπουλου φαίνεται ότι στρέφεται η πρόταση Μπακογιάννη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία
Κατά του κ. Αβραμόπουλου φαίνεται ότι στρέφεται η πρόταση Μπακογιάννη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία ζητεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Με την κίνησή της στρέφεται ουσιαστικά κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλου τον οποίο όμως στηρίζει η Ρηγίλλης και θεωρεί και η πρόταση της πρώην υπουργού είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Η ίδια το διέψευσε, λέγοντας ότι η κίνησή της δεν στρέφεται κατά συγκεκριμένου στελέχους, όμως στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο και στους διαδρόμους της Βουλής η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ είχε άλλη εντύπωση.

Μάλιστα επισήμαιναν ότι στόχος της είναι ο κ. Αβραμόπουλος που ήταν ο τελευταίος υπουργός Υγείας των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή και για τον οποίο δεν έχει επέλθει παραγραφή. «Δεν έχω προσωπικά με τον καθένα. Ολα αυτά που ακούγονται στερούνται κάθε βάσης» τόνισε η κυρία Μπακογιάννη. Παρά τη διάψευση πυροδότησε ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ και σήμερα η κυρία Μπακογιάννη ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς ζητώντας να υπάρξει διακομματική συμφωνία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η κυρία Μπακογιάννη επικαλέστηκε τις δηλώσεις του νυν υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου και τόνισε: «Διά στόματος του αρμοδίου υπουργού επιβεβαιώθηκε πλέον ξεκάθαρα αυτό που, λίγο-πολύ, όλοι υποψιάζονταν:Το αδίστακτο, κερδοφόρο παιχνίδι ενός ευρύτατου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη και ειδικότερα τα ιατρικά υλικά, που αγοράζονταν σε τιμές όχι απλώς διπλάσιες αλλά συχνά και πολλαπλάσιες του πραγματικού τους κόστους» .

Παράλληλα η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι «οι υπερτιμολο γήσεις είναι ίσως το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο» και συμπλήρωσε: «Δεν είναι όμως σκάνδαλο απαράγραπτο. Οι πολίτες ζητούν τώρα τον λογαριασμό. Η Βουλή οφείλει να συστήσει αμέσως Εξεταστική Επιτροπή για την ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου αυτού τουλάχιστον για τα 10 τελευταία χρόνια» είπε η κυρία Μπακογιάννη. Επί της ουσίας, η κυρία Μπακογιάννη ζητεί να ερευνηθούν:

Ποιοι ήταν οι κατά τον κ. Λοβέρδο «ενδιάμεσοι».

Πώς διασφάλιζαν την «ομαδική τύφλωση» όλων όσοι είχαν ευθύνη για τις σχετικές αγορές και το πραγματικό κόστος των αγοραζομένων.

Ποιοι πλούτισαν παράνομα και αν μπορεί ο φορολογούμενος να πάρει πίσω μέρος έστω του παράνομου αυτού πλούτου.

ΠΥΡΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ
«Δεν κατάλαβα κανέναν ανασχηματισμό. Κατάλαβα ένα χύμα πράγμα»

«Ρουκέτες» στη Ρηγίλλης εκτόξευσε ο κ. Ι. Βαρβιτσιώτης (φωτογραφία), ακυρώνοντας τον κομματικό ανασχηματισμό. Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ επέκρινε με σφοδρότητα τις αλλαγές και προκάλεσε εκνευρισμό στην ηγετική ομάδα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης (ο γιος του Μιλτιάδης έγινε αναπληρωτής Εμπορίου, με τομεάρχη τον κ. Γ. Βλάχο ) που εξέφρασε (Ρ/Σ Real FΜ) σοβαρές ενστάσεις για την αποδοτικότητα του νέου «γαλάζιου» σχήματος, επέμεινε στη στρατηγική του μεσαίου χώρου. Με οξύ ύφος επέκρινε όσους εισηγούνται δεξιά στροφή, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε δεξιά όπως θέλουν μερικοί στη ΝΔ», ενώ μίλησε για μια πιο ριζοσπαστική πολιτική. «Δεν κατάλαβα κανέναν ανασχηματισμό. Κατάλαβα ένα χύμα πράγμα που επί εβδομάδες διαφημιζόταν. Είναι δυνατόν να έχουμε τόσες γραμματείες και τόσους τομεάρχες; Πως θα συντονιστεί αυτό το πράγμα» διερωτήθηκε.

Σε άλλο σημείο υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπάρξει πολυσυλλεκτικότητα. «Η ΝΔπρέπει να κάνει ανοίγματα. Να είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Δεν το έχουν καταλάβει οι νυν κρατούντες» είπε και σημείωσε πως η πολυδιάσπαση δεν έχει ευρύ λαϊκό έρεισμα.

Σε άλλο μήκος κύματος, ένας άλλος «βαρόνος» της ΝΔ, ο κ. Ι. Κεφαλογιάννης - που είδε την κόρη του Ολγα να παραμένει τομεάρχης Τουρισμού- απέδωσε τα εύσημα στον κ. Σαμαρά για τις αλλαγές και επιτέθηκε στην κυρία Μπακογιάννη, τονίζοντας πως είναι εχθρός της ΝΔ.

«Ο Κεφαλογιάννης δεν με συγχωρεί ότι τον πέρασα στο Ρέθυμνο. Δεν το αντέχει. Τι να κάνουμε. Θα το αντέξει» απάντησε ειρωνικά η κυρία Μπακογιάννη, η οποία είδε πολλούς βουλευτές και στελέχη που τη στήριξαν να αναλαμβάνουν ρόλο από τον κ. Σαμαρά. Η ίδια απάντησε με την τυπική προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Γ. Κοντογιάννη στη ΔΗΣΥ.

Στη Ρηγίλλης επικρατεί ικανοποίηση και μιλάνε για πολυτασικό ανασχηματισμό, ενώ ικανοποίηση καταγράφηκε και στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον κ. Αντ.Σαμαρά , που πληροφορήθηκε λίγο αργότερα μια ηχηρή παρέμβαση του κ. Π. Καμμένου.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε (Ρ/Σ Βήμα FΜ) ότι υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και των δύο παρατάξεων για την υπόθεση της Siemens και τάχθηκε υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, ακόμη κι αν το κόμμα του έχει αντίθετη άποψη.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: