Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΦΘΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Στον εισαγγελέα ο Γκλέτσος µε χειροπέδες

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Γιώργος Παλαµιώτης

Οι αστυνοµικοί πέρασαν χειροπέδες στον δήµαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο και  τον µετέφεραν στην Αστυνοµική Διεύθυνση Φθιώτιδας
ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ Πληµµελειοδικών Λαµίας οδηγείται σήµερα ο δήµαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος πέρασε τη νύχτα κρατούµενος στην Αστυνοµική Διεύθυνση Φθιώτιδας. Τα καταστήµατα, οι δηµοτικές και δηµόσιες υπηρεσίες στη Στυλίδα αποφασίστηκε να παραµείνουν σήµερα κλειστά σε ένδειξη διαµαρτυρίας για τη σύλληψη του δηµάρχου, µε απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να πραγµατοποιηθεί συγκέντρωση συµπαράστασης έξω από τα δικαστήρια.

Ο κ. Γκλέτσος µαζί µε κατοίκους της Στυλίδας είχε πάει από νωρίς το πρωί κοντά στα διόδια της Πελασγίας προκειµένου να ανοίξουν εκ νέου τον παράδροµο στην Εθνική οδό, ώστε οι οδηγοί να προσπερνούν τα διόδια. Ισχυρές αστυνοµικές δυνάµειςβρίσκονταν στην περιοχή µε εντολές από την Εισαγγελία Φθιώτιδας να συλλάβουν τον δήµαρχο εφόσον τα µηχανήµατα του δήµου έριχναν τα κιγκλιδώµατα στην Εθνική, µε τις κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και παρακώλυσης συγκοινωνιών. Ωστόσο, όσο ο κ. Γκλέτσος βρισκόταν είτε σε σύνδεση µε µέσα ενηµέρωσης είτε µαζί µε πολίτες γύρω του οι αστυνοµικοί δεν προχωρούσαν στη σύλληψή του. Τελικά, το µεσηµέρι και ενώ περιπολικά βρίσκονταν κοντά στο σπίτι του, ο δήµαρχος Στυλίδας πήγε µόνος του στο αστυνοµικό τµήµα της περιοχής και παραδόθηκε. Οι αστυνοµικοί τού πέρασαν χειροπέδες και συνοδεία τριών περιπολικών µε άνδρες της Ασφάλειας και της Οµάδας Πρόληψης - Καταστολής Εγκληµατικότητας τον µετέφεραν στην Αστυνοµική Διεύθυνση Φθιώτιδας σαν να έκαναν µεταγωγή τροµοκρατών. Στη συνέχεια κάτοικοι της Στυλίδας συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνοµική Διεύθυνση µε τον κ. Γκλέτσο να εµφανίζεται στο παράθυρο και να χαιρετά αγωνιστικά. Αργά το απόγευµα ένταση δηµιουργήθηκε κοντά στα διόδια της Πελασγίας όταν συνεργεία της εταιρείας προσπαθήσουν να τοποθετήσουν εκ νέου τις πλαϊνές µπάρες και να φράξουν και πάλι τις διαβάσεις που άνοιξαν τα µηχανήµατα του Δήµου Στυλίδας. Μπροστά στη θέα των συνεργείων, πολίτες πουβρίσκονται εκεί επενέβησαν και δεν τους επέτρεψαν να επισκευάσουν και να αποκλείσουν τις διαβάσεις.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Μεταφορών, θα διανεµηθούν εκ νέου περίπου 1000 κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας σε κατοίκους του Δήµου Στυλίδας.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: