Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Απογραφή - κόσκινο στο Δημόσιο

Δεκαέξι επιτροπές, συγκροτούμενες από στελέχη που θα επιλεγούν με αδιάβλητη διαδικασία ξεκινούν την ποιοτική απογραφή του δημοσίου τομέα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών. Το Ελληνικό πιθανός χώρος για την δημιουργία του «κυβερνητικού πάρκου».

Δεκαέξι ομάδες καταγραφής, μία ανά κάθε υπουργείο, συγκροτούμενες από στελέχη που θα επιλεγούν κατόπιν ανοιχτής και αδιάβλητης διαδικασίας ξεκινούν την ποιοτική απογραφή στο Δημόσιο.

Απογραφή - κόσκινο στο Δημόσιο

Οι ομάδες καταγραφής θα καταγράψουν τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να συγκεντρώσουν και αποστείλουν τα πρώτα σχετικά στοιχεία έως τις 10 Φεβρουαρίου στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Βάση για την αξιολόγηση του ΟΟΣΑ

Απογραφή - κόσκινο στο Δημόσιο

Τα δεδομένα της καταγραφής αυτής θα αποτελέσουν τη βάση, πάνω στην οποία ο ΟΟΣΑ θα προχωρήσει στη λειτουργική αξιολόγηση του δημοσίου τομέα κατά το β΄ τρίμηνο του 2011.

Η πρεμιέρα του σχεδίου για τον αποκαλούμενο «Καλλικράτη στο κράτος» έγινε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνάντηση του Γιάννη Ραγκούση με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων που θα «εμπλακούν» στο σχέδιο.

Ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε μάλιστα ότι συνεδριάσεις των επιτροπών που θα απογράψουν τα κενά και τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό θα γίνεται εκτός ωραρίου.

Σε ορίζοντα τριετίας

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε από τους γενικούς γραμματείς να κάνουν μία προσέγγιση των αποχωρήσεων από το Δημόσιο σε βάθος τριετίας έτσι ώστε να δουν πως θα οργανωθούν μεσοπρόθεσμα οι ανάγκες κάθε υπηρεσίας.

«Με την ποιοτική καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού ξεκινά ο Καλλικράτης στο κράτος, ο οποίος θα συμβάλει στην αναβάθμιση προς το επιτελικό Δημόσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι η ποιοτική καταγραφή θα συνδυαστεί με τη διαμόρφωση του νεόυ μισθολογίου αλλά και με μία νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ «για την κινητικότητα των υπαλλήλων», τον τρόπο δηλαδή που θα γίνοται στο μέλλον αποσπάσεις, μετατάξεις κλπ.

Το σκέφτονται για Ελληνικό

Αναφερόμενος στο «κυβερνητικό πάρκο», δηλαδή τον ενιαίο χώρο όπου μακροπρόθεσμα σχεδιάζεται να εγκατασταθούν όλες οι κυβερνηικές υπηρεσίες, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων είναι και ο χώρος του Ελληνικού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσίτσας

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: