Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΙΚΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ 129,8 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ 2005


Για την μεγάλη εθελουσία έξοδο προσωπικού του ΟΤΕ που δρομολογήθηκε το 2005 και ολοκληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα, το ΙΚΑ ζητά από τον Οργανισμό 129,8 εκατ.ευρώ. Είναι το ποσό που προέκυψε από τις αναλογιστικές μελέτες που έγιναν για την εκτίμηση της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου...

Όπως αναφέρει η «Ημερησία», χθες ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για το ύψος της επιπλέον οφειλής προς το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία στις 28 Ιανουαρίου 2011 σημειώνοντας πως «το ποσό των 129,8 εκατ. ευρώ, με βάση τις απαιτήσεις των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2010».
Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη ζητήσει να ακολουθήσουν νέες συμπληρωματικές μελέτες για την εκτίμηση τυχόν επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων και από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού του ΟΤΕ, με βάση το νόμο 3762/2009.
Από την πλευρά του ΟΤΕ τονίζεται ότι ο Οργανισμός έχει προσφύγει ήδη από τον Μάιο του 2010 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στην οποία στηρίχθηκε η διεξαγωγή των αναλογιστικών μελετών, διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα. Σε ο,τι αφορά στις νέες συμπληρωματικές μελέτες, ο ΟΤΕ αναφέρει ότι «αξιολογεί τα νέα δεδομένα και επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του προς υπεράσπιση των συμφερόντων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: