Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Εφυγαν τα C-130 για την Αίγυπτο Για τον επαναπατρισμό όσων Ελλήνων το επιθυμούν

Στις 9.31 το πρωί απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα το πρώτο αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για τον επαναπατρισμό των 215 Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα. Μερικά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 9.40 απογειώθηκε και το δεύτερο C -130. Αμέσως μετά και το τρίτο αεροσκάφος απογειώθηκε και αυτό.

Την επιχείρηση επαναπατρισμού συντονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος επιβαίνει στο πρώτο αεροσκάφος που αναχώρησε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

«Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 από τους δικούς μας ανθρώπους από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο κ.Δόλλης, λίγο πριν την αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους για την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η επιστροφή αναμένεται μετά τις 4 το απόγευμα, ανάλογα με τη διάρκεια του χρόνου επιβίβασης των Αιγυπτιωτών.

«Πιστεύω, μέχρι να φτάσουμε να έχουν οργανωθεί. Έχουμε κανονίσει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά φυσικά σε μια ρευστή κατάσταση δεν μπορείς να περιμένεις όλα να πάνε τέλεια. Το άγχος είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Για μας, είναι σχετικά εύκολο να πάμε να τους πάρουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε το φόβο τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δόλλης και κατέληξε:

«Είναι εύκολο να κάθεσαι σε μια υπουργική καρέκλα και να κάνεις αναλύσεις. Το λίγο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να βοηθήσει τους πολίτες της».

Αναμένουμε την εξέλιξη της διαδήλωσης στο Κάιρο, για να έχουμε καλύτερα συμπεράσματα το απόγευμα προς το βράδυ, ανέφερε ο κ। Δόλλης και σημείωσε πως μια ρευστή κατάσταση απαιτεί προσοχή και ψυχραιμία.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: