Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, διευκρινίζει η κυβέρνηση

Σύσκεψη στο Μαξίμου

(Φωτογραφία: APE )
Αθήνα
Σύσκεψη για τη νομική διαχείριση της υπόθεσης της Siemens πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη σε συνέχεια της επιστολής της κυβέρνησης προς την εταιρεία με θέμα τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από το σκάνδαλο.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εξωδικαστικού συμβιβασμού.

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια σειρά από ενέργειες που ήδη γίνονται και κάποιες άλλες ήδη έχουν αποφασιστεί, ώστε να αποκατασταθεί η ζημία του ελληνικού δημοσίου από το σκάνδαλο» τόνισε.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι πέρα από αυτές τις ενέργειες, υπάρχουν τα πρόστιμα που επιβάλλονται λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού, υπάρχουν οι αγωγές που ήδη έχουν ξεκινήσει από οργανισμούς που έχουν μέτοχο το Δημόσιο, ενώ υπάρχει και το ζήτημα της αποκατάστασης της ηθικής βλάβης του Δημοσίου, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ σύνθετο νομικό ζήτημα».

Στη σύσκεψη υπό τον Χάρη Παμπούκη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: