Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας από γιατρούς, ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου

Μία τραυματίας σε επεισόδια

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά μεταφέρεται στο νοσοκομείο
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά μεταφέρεται στο νοσοκομείο (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Στο υπουργείο Υγείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι από το πρωί γιατροί οι οποίοι ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Υγεία και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο υπουργείο όλο το βράδυ, αφήνοντας ομάδα περιφρούρησης.

Παράλληλα έχουν καλέσει για τη 1:00 το μεσημέρι της Τετάρτης σύσκεψη όλων των ιατρικών φορέων με πρόταση για επ’ αόριστον απεργία.

Η συγκέντρωση των γιατρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (9.00-13.00) των νοσοκομειακών γιατρών και της 24ωρης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ.

Οι γιατροί είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Μ.Τιμοσίδη, τον γενικό γραμματέα Ν.Πολύζο και τον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλο. Ωστόσο οι γιατροί επιμένουν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και παραμένουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο δεν έχει υπάρξει, αλλά ο υπουργός κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να μελετήσουν προσεκτικά το πολυνομοσχέδιο για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει κάτι που να τους θίγει.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των γιατρών να συζητήσει μαζί τους. Συμπλήρωσε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο οι γιατροί θέτουν ως προαπαιτούμενο την απόσυρση ενός νομοσχεδίου για το οποίο έχει υπάρξει διάλογος, ο οποίος συνεχίζεται στη Βουλή, και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τις αντιδράσεις.

Επεισόδια και μία τραυματίας


Το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των απεργών, ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να μπει στο υπουργείο. Στην είσοδο όμως τούς απώθησαν οι αστυνομικοί.

Προκλήθηκε ένταση, ενώ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό στην Καρδιολογική Μονάδα του νοσοκομείου. Η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία αλλά θα παραμείνει στο νοσοκομείο για 24 ώρες για προληπτικούς λόγους.

Την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Αντιπροσωπεία των γιατρών (γιατροί του ΙΚΑ, νοσοκομειακοί γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες) συναντήθηκε αρχικά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο, στη συνέχεια με τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την «απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων», ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι «ο υπουργός Υγείας αντί να αποδεχθεί το διάλογο με τους γιατρούς κατέβασε τα ρολά του υπουργείου και έφερε τα ΜΑΤ».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: