Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Περαιτέρω διευκρινίσεις από τους Βουρλούμη-Ιωαννίδη ζητά το Συμβούλιο Εφετών

Προτού αποφασίσει παραπομπή

Ο τέως διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π.Βουρλούμης
Ο τέως διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π.Βουρλούμης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την παρουσία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π.Βουρλούμη και του πρώην διευθυντή Τεχνικών Δικτύων Γ.Ιωαννίδη διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

To Συμβούλιο καλείται να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των δύο κατηγορουμένων σε υπόθεση υπερκοστολογημένων συμβάσεων του ΟΤΕ.

Οι εφέτες ζητούν την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των δύο πρώην στελεχών του ΟΤΕ, πριν κρίνουν την έφεση των δύο κατηγορουμένων κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (1693/2010) που τους παραπέμπει σε δίκη για κακουργηματική απιστία από κοινού.

Η κατηγορία σε βάρος των δύο αφορά συμβάσεις του ΟΤΕ με τρεις εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Siemens, για έργα τεχνικής υποστήριξης την περίοδο 2003-2007.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το τίμημα των συμβάσεων έφθασε τα 130 εκατ. ευρώ όταν η αρμόδια Διεύθυνση του ΟΤΕ είχε προϋπολογίσει το συνολικό κόστος στα μισά χρήματα. Το πρωτόδικο βούλευμα απάλλασσε επτά πρώην μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ.

Το Συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει την έφεση των Π.Βουρλούμη και Γ.Ιωαννίδη ζητά την παρουσία των δύο κατηγορουμένων κατά τη συνεδρίασή του προκειμένου να δώσουν επιπλέον διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την υπόθεση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: