Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Πιλοτική διασύνδεση ΕΠΑΛ-ΤΕΙ

H υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου
H υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ προτίθεται να φέρει στη Βουλή «πολύ σύντομα» το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε στη Βουλή η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανόλη Στρατάκη.

«Στόχος μας είναι, εντός αυτού του έτους και πολύ σύντομα, να φέρουμε στη Βουλή ένα σχέδιο νόμου για τα τεχνικά λύκεια, ούτως ώστε να μην είναι σχολεία δεύτερης κατηγορίας, αλλά σχολεία που συνδυάζουν πραγματική επάρκεια σε τεχνικές δεξιότητες που χρειάζεται ο κάθε τόπος και ταυτόχρονα, να παίρνουν και την παιδεία που χρειάζονται οι μαθητές τους» είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου.

«Για τον λόγο αυτό, ήδη ξεκινήσαμε πιλοτικά σε πέντε πόλεις της χώρας την διασύνδεση των ΕΠΑΛ με τα ΤΕΙ. Προχωράμε σύντομα και γοργά, αξιολογούμε όλα τα τεχνικά σχολεία που υπάρχουν στη χώρα, ώστε το καθένα να έχει την καρτέλα αξιολόγησής του και να πάμε σε μια πραγματική, ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Σχετικά με την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ΤΕΕ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε: «Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που αποφοίτησαν, είτε από τα ΤΕΕ, είτε τώρα αποφοιτούν και θα αποφοιτήσουν και αυτό το χρόνο από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, έχουν ήδη τις αντιστοιχίσεις των ειδικοτήτων και την αναγνώριση των επαγγελμάτων. Για όσες ειδικότητες δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία, αυτό θα γίνει εντός του επομένου τριμήνου».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: