Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναβάλλονται οι αποφάσεις για την ενίσχυση του μηχανισμού ευρω-στήριξης

Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής

Οι κυβερνήσεις αναμένονταν να συμφωνήσουν στη χρήση εγγυήσεων για την αύξηση της πραγματικής δανειοδοτικής δυνατότητας του EFSF στα 440 δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ που είναι σήμερα
Οι κυβερνήσεις αναμένονταν να συμφωνήσουν στη χρήση εγγυήσεων για την αύξηση της πραγματικής δανειοδοτικής δυνατότητας του EFSF στα 440 δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ που είναι σήμερα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν έως τα τέλη Ιουνίου και όχι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου, για τον τρόπο ενίσχυσης της πραγματικής δανειοδοτικής δυνατότητας του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF), σύμφωνα με το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τα κράτη-μέλη αναμένονταν να συμφωνήσουν στη χρήση εγγυήσεων για την αύξηση της πραγματικής δανειοδοτικής δυνατότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στα 440 δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, αλλά η όποια απόφαση θα ληφθεί αργότερα φέτος, μαζί με το μόνιμο ταμείο, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), όπως επισημαίνει το Reuters.

«Η προπαρασκευή της συνθήκης του ESM [σ.σ. ο μόνιμος μηχανισμός που θα τεθεί σε ισχύ από τα μέσα του 2013) και οι τροποποιήσεις της συμφωνίας του EFSF, για να διασφαλιστεί η πραγματική δανειοδοτική δυνατότητα των 440 δισ. ευρώ, θα οριστικοποιηθούν προκειμένου να δοθεί χρόνος να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες στα κράτη-μέλη, για την ταυτόχρονη υπογραφή και των δύο συμφωνιών πριν το τέλος του Ιουνίου του 2011», αναφέρεται στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: