Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις την Τετάρτη με Διυπουργική και Υπουργικό

Μπαράζ συνεδριάσεων

Το Υπουργικό έχει πέντε νομοσχέδια στην ατζέντα του
Το Υπουργικό έχει πέντε νομοσχέδια στην ατζέντα του (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Βαρύ το πρόγραμμα των υπουργών την Τετάρτη με αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα.

Από τις 9:30 το πρωί συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, όπου θα συζητηθεί το πρώτο πακέτο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, η διυπουργική επιτροπή θα ορίσει τους συμβούλους για τις πρώτες επιχειρήσεις που θα αποκρατικοποιηθούν, αλλά και για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με πρώτο στην ατζέντα το Ελληνικό.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν εκτός από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, οι Δ. Ρέππας, Μ. Χρυσοχοΐδης και Τ. Μπιρμπίλη. Ο Χ. Παμπούκης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο και δεν θα είναι παρών. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και η Βουλή για το πρώτο νομοσχέδιο αποκρατικοποιήσεων, έπειτα από συνεννόηση και με την τρόικα. Ως το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα έχουν οριστεί σύμβουλοι για τη συντριπτική πλειονότητα των σχεδίων αποκρατικοποίησης.

Στις 11 το πρωί η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μαζί με το πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Αλ. Λυκουριώτη θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για το πόρισμα του ΕΣΥΠ σχετικά με τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Μια ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει υπό την προεδρεία του κ. Παπανδρέου, το Υπουργικό Συμβούλιο με πέντε νομοσχέδια στην ατζέντα του. Ο Κ. Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου. Η Τίνα Μπιρμπίλη θα ενημερώσει για τη διαδρομή και την εγκατάσταση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τους αγωγούς φυσικού αερίου Ελλάδας - Ιταλίας και Ελλάδας - Βουλγαρίας. Επίσης θα ενημερώσει για τον νόμο πλαίσιο για τα απόβλητα.

Ακολούθως, ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Επίσης, θα ενημερώσει για τη σύσταση γενικής γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την «καλή νομοθέτηση».

Συσκέψεις στην Ιπποκράτους

Στις 2 το μεσημέρι ξεκινά η συζήτηση των προβλημάτων ανά Περιφέρεια. Πρώτες στη λίστα οι περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και ιονίων Νήσων. Στη σύσκεψη θα λέβουν μέρος, εκτός των άλλων κομματικών στελεχών, οι ηγεσίες οκτώ υπουργείων.

Πρόκειται για την έναρξη της πορείας προς την Εθνική Συνδιάσκεψη με τις συνεδριάσεις των εισηγητικών επιτροπών. Δεν είναι βέβαιο ότι θα παρευρεθούν όλοι οι υπουργοί, καθώς η διαδικασία συμπίπτει με το υπουργικό συμβούλιο, αλλά έχουν κληθεί οι ηγεσίες των υπουργείων Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Παιδείας και Θαλασσίων Υποθέσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: