Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Γκρίνια» στο Υπουργικό για την απροθυμία των τραπεζών να ενισχύσουν την αγορά

Αποδέκτης ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Υπουργικού
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Υπουργικού (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Τα πυρά αρκετών συναδέλφων του δέχθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την ασφυξία που επικρατεί στην αγορά, λόγω της άρνησης των τραπεζών να παράσχουν μεγαλύτερη ρευστότητα.

Ιδιαίτερη κριτική άσκησαν οι υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης.

Αιχμή όλων, το γεγονός ότι το Κράτος έχει φροντίσει για την ρευστότητα των τραπεζών, ωστόσο, η ρευστότητα αυτή δεν έχει περάσει στην πραγματική οικονομία.

Μάλιστα ο Ευ.Βενιζέλος πρότεινε να υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες με κάθε τράπεζα χωριστά, ώστε να ενισχυθεί η αγορά.

Με την πρόταση αυτή φαίνεται να συμφώνησε και ο πρωθυπουργός.

Στη διάρκεια του Υπουργικού τέθηκε ξανά το θέμα της συγχώνευσης τραπεζών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα έλθει νομοσχέδιο που θα προωθεί νέα εγγυοδοσία προς τις τράπεζες, ώστε να αντλήσουν 30 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ.

Επιπλέον, θα ορίζονται κυβερνητικοί επίτροποι σε κάθε τράπεζα με στόχο να «παρακολουθείται» η σχέση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με την πραγματική οικονομία και την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: