Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η αναδιάρθρωση του χρέους ίσως οδηγήσει τράπεζες σε κατάρρευση, δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Stern

Απάντηση σε φωνές εκ Βερολίνου

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Stern, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Stern, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Απάντηση σε φωνές που ζητούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ακόμη και μετά τη συμφωνία - ανάσα των Βρυξελλών, έδωσε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου την Τετάρτη. Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Stern, υπογράμμισε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση τις ελληνικές τράπεζες, ενδεχομένως και γερμανικές.

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου και μετά τις σχετικές παροτρύνσεις ακόμη και από το περιβάλλον της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των τραπεζών».

Σύμφωνα με το Reuters, που μεταδίδει απόσπασμα της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Stern, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι αυτό ισχύει ακόμα και για τις γερμανικές τράπεζες.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της δανειακής στήριξης που παρέχεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα υπάρξει όφελος από τη διαδικασία αυτή και για τους Γερμανούς φορολογουμένους, τους οποίους διαβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι θα λάβουν τα χρήματά τους πίσω και με τόκο.

Οι αγορές τείνουν να αντιδρούν υπερβολικά, παρατήρησε ο Γ.Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει «πραγματική τρομοκρατία από τις αγορές».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: