Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η ΛΑΜΨΑ ΤΑ ΚΑΡΦΩΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ!


Βαθύ -και επικίνδυνο- λαρύγγι
Φως σε ένα «βαθύ λαρύγγι» που λειτουργούσε δίπλα στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, εκθέτοντας τον ίδιο και την κυβέρνηση, αλλά και δημιουργώντας προβλήματα στη σχέση της Αθήνας με την κυβέρνηση της Κύπρου, έπεσε χθες με τη δημοσιοποίηση ενός αμερικανικού εγγράφου από το Wikileaks. Το δημοσίευμα (από την «Καθημερινή», η οποία έχει προμηθευτεί το πακέτο των έγγραφων που αφορούν την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα) δημιουργεί μείζον ζήτημα για την Πωλίνα Λάμψα, στενή σύμβουλο του πρωθυπουργού, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του ΠΑΣΟΚ και αρμόδια για τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Αποκαλύψεις
Eχοντας προφανώς μεγάλη εκτίμηση για τον εαυτό της, η Π. Λάμψα, σε συνάντησή της με τους δυο πολιτικούς συμβούλους της αμερικανικής πρεσβείας, στις 3 Δεκεμβρίου 2009, δηλώνει ότι η ίδια προτίμησε να κρατήσει άλλο ρόλο και να μη γίνει υφυπουργός, «ώστε να μην αναφέρεται σε κάποιο υπουργό»!

Καρφώνει επίσης τον Aλεξ Ρόντο, λέγοντας ότι λειτουργεί ως άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού μακριά από το προσκήνιο, αναλαμβάνοντας «ειδικούς ρόλους και αποστολές για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου» και εξηγεί στους Αμερικανούς ότι «υπάρχει πολλή μυστική διπλωματία σε εξέλιξη μέσα στην κυβέρνηση»!

  • Η Π. Λάμψα, που έχει διατελέσει και δημοσιογράφος, είχε επιλεγεί από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου από την εποχή ακόμη της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Και για την Κύπρο
Αναλαμβάνει μάλιστα η Π. Λάμψα, όπως αναφέρει ο τότε πρέσβης Ν. Σπέκχαρντ, να εξηγήσει στους Αμερικανούς και τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες στην Κύπρο, δηλώνοντας ότι ο «πρόεδρος Χριστόφιας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό Εξωτερικών του…».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=58956978

papaioannou.

Δεν υπάρχουν σχόλια: