Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επαναδιαπραγμάτευση χρέους και δημοψήφισμα για το «Σύμφωνο για το Ευρώ» ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι

Aπαιτούνται πολιτικές ελέγχου, ώστε να διαχωριστεί το «πραγματικό» χρέος από το «τοκογλυφικό», είπε ο κ. Παπασπύρος
Aπαιτούνται πολιτικές ελέγχου, ώστε να διαχωριστεί το «πραγματικό» χρέος από το «τοκογλυφικό», είπε ο κ. Παπασπύρος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το «Σύμφωνο για το Ευρώ» ζητεί η ΑΔΕΔΥ, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του συνδικάτου των δημοσίων υπάλλήλων, Σπύρος Παπασπύρος, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5».

Ο κ. Παπασπύρος σημείωσε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι αναγκαία, καθώς μόνο στη διετία 2010-2011 το βάρος από το δημόσιο χρέος υπολογίζεται στα 30 δισ. ευρώ.

Όπως είπε, απαιτούνται πολιτικές ελέγχου, ώστε να διαχωριστεί το «πραγματικό» χρέος από το «τοκογλυφικό» και να αποσαφηνισθεί τι πρέπει να πληρωθεί και τι όχι, στο πλαίσιο μίας δίκαιης ρύθμισης, καθώς οι πολίτες δεν ευθύνονται για την πολιτική διαχείριση της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπασπύρος υποστηρίζει τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους.

Ο κ. Παπασπύρος τάχθηκε υπέρ του ενιαίου μισθολογίου, χωρίς όμως, όπως είπε, να εφαρμοστεί με ισοπεδωτικό τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανάφερε για παράδειγμα την περίπτωση των υγειονομικών υπάλλήλων, που λαμβάνουν επίδομα ειδικών συνθηκών, καθώς και όσους υπαλλήλους εργάζονται για πολλές ώρες και εκτός γραφείου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: