- H Nτόρα Μπακογιάννη με τον Πέτρο Μολυβιάτη κατά την τελετή παράδοσης-παλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών το 2006
Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη στοχοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε παρασκηνιακά τον Αντ. Σαμαρά να αναρριχηθεί στην ηγεσία της ΝΔ.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Βήματος» για τον ποιον εννοεί «γκουρού του καραμανλισμού» ο οποίος ώθησε τον κ. Σαμαρά στην προσπάθειά του να κατακτήσει την προεδρία της ΝΔ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε το όνομα του κ. Μολυβιάτη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε για τις οικονομικές προτάσεις του κόμματός της αναφέρθηκε στην υπονομευτική κατ’ αυτήν προσπάθεια που γινόταν τα δύο τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή προς το πρόσωπό της.
Μάλιστα είπε ότι εξωθεσμικός παράγοντας εργάστηκε παρασκηνιακά επί δύο χρόνια για να ενισχύσει τον κ. Σαμαρά στην προσπάθειά του να κερδίσει εσωκομματικούς πόντους.
Αναφέρθηκε ευθέως στο καραμανλικό σύστημα και προσδιόρισε ότι ο άνθρωπος που βοήθησε τον κ. Σαμαρά ήταν ο κ. Μολυβιάτης, προκαλώντας αίσθηση στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους για την κίνησή της να αναφερθεί ευθέως στον πρώην υπουργό.
Συνεργάτης του κ. Μολυβιάτη μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 σχολίασε τις δηλώσεις Μπακογιάννη λέγοντας: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
Οι οικονομικές προτάσεις
Για την Ντόρα Μπακογιάννη, η έξοδος από την κρίση μπορεί να στηριχθεί στον ιδιωτικό τομέα που είναι κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη.
Η ίδια επέμεινε στη νομοθετική και, αργότερα, συνταγματική κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, στην υποχρεωτική δημιουργία πλεονασμάτων στις καλές περιόδους, στον πρόσθετος δανεισμός μόνο με πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Επίσης, πρότεινε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του και αυτό προϋποθέτει πλήρες πάγωμα των προσλήψεων για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία.
Ακόμη, πρότεινε να υπάρξει δραστική περικοπή των καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου και όλες οι μη επενδυτικές καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου θα επανεξεταστούν, με στόχο την μείωση τους.
Συνοπτικά οι προτάσεις
* Πλήρης ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και άμεση αποκομματικοποίηση των διοικήσεων όλων των Δημόσιων Επιχειρήσεων.
* Χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, τόσο στους άμεσους όσο και στους έμμεσους φόρους, με μείωση και σταθεροποίηση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 20%
* Ριζική απλοποίηση όλων των φορολογικών διαδικασιών, με κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων και γενικότερα κατάργηση όλων των πολύπλοκων γραφειοκρατικών διατάξεων
* Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης
* Νομοθετική και, αργότερα, συνταγματική κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών
* Πρόσθετος δανεισμός μόνο με πλειοψηφία 180 βουλευτών
* Μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του και αυτό προϋποθέτει πλήρες πάγωμα των προσλήψεων για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία
* Κίνητρα για την επιστροφή των άμεσων ξένων επενδύσεων
* Συστηματική και τολμηρή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
* Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης στους συνταξιούχους που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ στο ύψος στο ύψος των 500 ευρώ
* Θέσπιση «ηλεκτρονικής υπογραφής» και «ηλεκτρονικής ταυτότητας» των επιχειρήσεων
* Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% για να ευνοηθούν οι προσλήψεις
* Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις
* Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της άμεσης φορολογίας κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών.
Newsroom ΔΟΛ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου