Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Αθήνα έτοιμη να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για τη Λιβύη, λέει ο Π.Μπεγλίτης

«Έχουμε θέση ευθύνης»

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Π.Μπεγλίτης
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Π.Μπεγλίτης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στην επιχείρηση στη Λιβύη.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι ευκρινέστατη, καθώς «σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και υπερασπίζεται τις συμμαχικές σχέσεις».

Συμφωνήσαμε να παράσχουμε διευκολύνσεις μέσω της Σούδας, του Ακτίου, του Αράχθου και της Ανδραβίδας, διαθέσαμε μία φρεγάτα στο χώρο της κεντρικής Μεσογείου και είμαστε έτοιμοι εάν μας ζητηθεί να διαθέσουμε ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης και ένα αεροπλάνο, πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης.

«Σε αυτή τη θέση επιμένουμε. Έχουμε θέση ευθύνης να είμαστε παρόντες στην περιοχή» δήλωσε.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, τη Δευτέρα στη Σύρο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί πολιτική ταυτότητα σε αυτά. Πρόσθεσε πως είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, καθώς οι αντιδράσεις αυτές εμφανίζονται συχνά. «Εάν συνεχιστούν, θα οδηγήσουν σε φασίζουσες νοοτροπίες» υπογράμμισε.

Κάλεσε μάλιστα όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τέτοιου είδους αντιδράσεις που «δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου, ο οποίος «δείχνει» τον Αλ.Τσίπρα ως υπεύθυνο για τυχόν δολοφονική επίθεση εναντίον του, ο κ. Μπεγλίτης είπε: «Δεν χρησιμεύει να επιχειρούμε ταυτοποίηση των εκδηλώσεων των πολιτών».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: