Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Απορρίπτει το ενδεχομένο παραίτησή της η Τίνα Μπριμπίλη

Με αφορμή το Natura

Η Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις περιοχές Natura μεγάλο βήμα
Η Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις περιοχές Natura μεγάλο βήμα (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Αρνητική απάντηση στις φωνές που την καλούν να παραιτηθεί μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο για τις περιοχές Natura έδωσε την Παρασκευή η Τίνα Μπιρμπίλη. Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε πως το νομοσχέδιο αποτελεί μεγάλο βήμα εμπρός και ότι οι πολιτικές που προωθεί δεν είναι προσωπικές, αλλά όλης της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM, η κ. Μπιρμπίλη είπε: «Είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και στη ζωή μου, δεν μετανιώνω για ότι έχω κάνει, μετανιώνω για ότι δεν έχω κάνει, επομένως, με αυτή την έννοια, δεν θα μπορούσα ποτέ, αντίθετα είναι μεγάλη τιμή και θα είμαι υπουργός, όσο μπορώ να περάσω αυτές τις πολιτικές, που δεν είναι προσωπικές, είναι πολιτικές όλης της κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις ζώνες Natura, η υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε: «Σήμερα που έχω φύγει από την ένταση των τελευταίων ημερών και βλέπω τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα, η μεγάλη εικόνα είναι θετική».

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, στο συγκεκριμένο άρθρο που επικεντρώθηκε η κριτική και αδίκησε τις υπόλοιπες διατάξεις η Βουλή ψήφισε με τόλμη, προφανώς η αρχική πρόταση ήταν πολύ πιο τολμηρή, αλλά νομίζω ότι το συνολικό νομοσχέδιο, κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά, για την προστασία αυτών των περιοχών που προστατεύονται όχι μόνο από το δικό μας δίκαιο, αλλά και από το ευρωπαϊκό δίκαιο» επισήμανε.

Παράλληλα, η υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε το Ελληνικό ως «το μεγαλύτερο, το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή οικόπεδο συνολικά στον ευρωπαϊκό χώρο», τονίζοντας ότι «πρέπει να το αξιοποιήσουμε, πολυκριτηριακά, και για την εθνική μας οικονομία, όχι για ένα εισόδημα που θα μπει μία και καλή στο ταμείο και από εκεί και πέρα θα ξεχάσουμε την αξιοποίησή του, πρέπει επομένως να έχει χρήσεις, που και θα προσελκύουν κόσμο και θα το κάνουν βιώσιμο στην ολότητά του και στη διάρκεια του χρόνου».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: