Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ζήτω ο σοσιαλισμός: Παπανδρέου vs Πρόεδρος της Ισλανδίας


Πρόεδρος Ólafur Ragnar Grímsson, της Δημοκρατίας της Ισλανδίας, ο Μέγας!
[Να τους χαιρόμαστε τους σοσιαλιστές που κυβερνούν]
η κρεμάλα του Συμφώνου Σταθερότητας και το μεγαλείο της σοσιαλιστικής γραβάτας σε ευρωπαϊκό φόντο

Θα επιτρέψει ο ελληνικός λαός στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του να ρημάξουν κυριολεκτικά την Ελλάδα με την πολιτική που ακολουθούν ή θα τους διώξει από την εξουσία πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν το ολέθριο έργο τους, περιορίζοντας τις ζημιές στα όσα έχουν ήδη κάνει, τα οποία φυσικά θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να αναστραφούν; Το δίλημμα αυτό κυριαρχεί πλέον στην πολιτική ζωή του τόπου, καθώς έχει γίνει σαφές ότι ο πρωθυπουργός αδιαφορεί για κάθε είδους λαϊκή διαμαρτυρία και είναι αποφασισμένος να φέρει σε τέρμα την αποστολή που έχει αναλάβει – να «κινεζοποιήσει» την Ελλάδα.
ο δεξιός Πρόεδρος της Ισλανδίας Ólafur Ragnar Grímsson. Η χώρα δεν ανήκει στην ευρωζώνη (έχει κορώνες), έχει 400.000 περίπου κατοίκους και Δημόσιο χρέος μικρό, γύρω στο 36% του ΑΕΠ της. Τα χρέη των τραπεζών είναι καμιά δεκαριά φορές το ΑΕΠ, τα ανέλαβε το κράτος και η χώρα χρεωκόπησε… Οι κάτοικοι ξαναγύρισαν στην παλιά τους τέχνη, ψαράδες (πολλή ρέγγα στην Ισλανδία). Εκείνη την ώρα μπαίνει το ΔΝΤ και η παρέα του (ξέρουμε εμείς…). Τους δίνει μια μικροδόση και κάνουν μια συμφωνία να ξεχρεώσουν τα 5,6 δισ. δολάρια που χρωστάνες στους δανειστές Βρετανούς και Ολλανδούς σε 13 χρόνια με επιτόκιο 5,55%. Βάζει η Τρόϊκα τα χαρτιά μπροστά στον Ólafur για να τα κυρώσει, αυτός όμως τα στέλνει σε δημοψήψισμα. «93,2% νιέτ», είπαν οι Ισλανδοί. «Ααα, λέει ο Ólafur, τα παιδιά δεν συμφωνούν… πρέπει να μας κάνετε καλύτερη πρόταση». «35 χρόνια και 3,2% επιτόκιο», λέει με μια φωνή η τρόϊκα. «ΟΚ, λέει ο Πρόεδρος, ωστόσο λέω να μην την κυρώσω εγώ, περιμένετε, θα κάνω σε λίγες μέρες δημοψήφισμα»… Αυτά…… Ο δικός μας Παπακωνσταντίνου κυρώνει ό,τι λάχει και ούτε από την Βουλή δεν υποχρεώνεται να περάσει..

Πάνω από εκατό χιλιάδες λαού ξεχύθηκαν την Τετάρτη στους δρόμους της Αθήνας εναντίον του. Αυτός βρισκόταν σε ταξιδάκι «πολιτικού τουρισμού» στη Φινλανδία και έκανε δηλώσεις… αυτοθαυμασμού! «Η κυβέρνησή μου ανήγαγε τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις και τις κερδίσαμε» διακήρυξε θριαμβολογώντας. Με προκλητικό τρόπο, την επομένη ακριβώς της γενικής απεργίας και του συλλαλητηρίου εναντίον της πολιτικής της, η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις κατοχικές δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ γνωστοποίησαν τι έχουν συμφωνήσει εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων γι’ αυτό το τρίμηνο με το «Μνημόνιο 4», το οποίο επιχειρεί να δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση, βάζοντας στόχους για την τετραετία 2012 – 2015! Τι προβλέπει; Πρώτα πρώτα λεηλασία των αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με το κόλπο του «ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο» και νέες, δραστικές περικοπές των μισθών όσων εργάζονται στις ΔΕΚΟ. Λεηλασία όλου του ελληνικού λαού μέσω αφενός της αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου κ.λπ. και αφετέρου μέσω της αύξησης κατά 10% (!) του ΦΠΑ ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μετατάξουν από το συντελεστή του 13% στο συντελεστή 23%. Δραματική υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στην υγεία μέσω της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης στους αντίστοιχους δημόσιους φορείς. Μείωση κοινωνικών επιδομάτων και άλλα πολλά…

η εν σοσιαλισμώ συνάδελφος του Παπανδρέου και άκρως ενδοτική απέναντι στους δανειστές της χρεωκοπημένης Ισλανδίας πρωθυπουργός Jóhanna Sigurðardóttir. Διαβάστε : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=55892985

Για τους εργαζόμενους η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η πιο ανελέητη και μισητή κυβέρνηση του κεφαλαίου που έχει περάσει ποτέ από αυτόν τον τόπο. Για το ξένο και το ελληνικό κεφάλαιο βεβαίως είναι το πιο τυφλό πολιτικό όργανο που είχαν ποτέ. Δικαίως διεκδικεί τον τίτλο της πιο σημαντικής κυβέρνησης για την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, πρωτίστως του ξένου αλλά φυσικά και του εγχώριου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη κυβέρνηση και για έναν ακόμη λόγο: είναι μια… «κυβέρνηση – καμικάζι»! Ο Γ. Παπανδρέου θα φύγει από τη χώρα αμέσως μόλις ανατραπεί, προσδοκώντας στη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ ή του ΓΓ του ΝΑΤΟ ή κάτι ανάλογο. Έχει αποφασίσει ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον στην Ελλάδα και ούτε θέλει κάτι τέτοιο. Έχει προσαρμόσει επομένως τη διακυβέρνησή του στο ότι θα κάνει μόνο μία πρωθυπουργική θητεία, άρα στη διάρκεια αυτής της μοναδικής θητείας του πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα συντριβής του εργατικού κινήματος και του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα! Να φτωχύνει τόσο πολύ τους έλληνες εργαζόμενους και τη χώρα συνολικά ώστε να τους παραδώσει βορά στο ξένο και το ελληνικό κεφάλαιο με πολύ ευνοϊκότερους όρους για το κεφάλαιο από όσο τους παρέλαβε.

Στην Ελλάδα οι πολίτες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις έπειτα από εννέα μεγάλες απεργίες από τον Φεβρουάριο του 2010 (πηγή: http://www.npa2009.org/content/le-fmi-%C3%A9paul%C3%A9-par-la-commission-europ%C3%A9enne-organise-le-pillage-de-la-gr%C3%A8ce-cadtmorg)

Από την επιτυχία αυτής της αποστολής θα κριθεί η προώθησή του ή όχι σε διεθνή αξιώματα, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν. Έτσι το βλέπει ο Γ. Παπανδρέου. Η πρωθυπουργική του θητεία στην Ελλάδα είναι κάτι σαν το… «αγροτικό» των γιατρών! Μια αναγκαία φάση, χωρίς συνέχεια, στην καριέρα του. Αυτό που εμείς θεωρούμε «συντρίμμια», την εξαθλίωση δηλαδή εκατομμυρίων Ελλήνων εξαιτίας της πολιτικής Παπανδρέου, είναι στην πραγματικότητα το εξαιρετικό έργο υπέρ του κεφαλαίου που παρουσιάζει ο Γ. Παπανδρέου στους ξένους ηγέτες και για το οποίο αποσπά τα ειλικρινή συγχαρητήριά τους! Αυτά είναι τα διαπιστευτήρια που παρουσιάζει για να τους πείσει να τον προωθήσουν. Προφανώς αυτή η πολιτική θα καταφέρει διαλυτικά πλήγματα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό αφήνει τον Παπανδρέου παγερά αδιάφορο. Στο βαθμό που οι «βουλευτές – κότες» του ΠΑΣΟΚ δεν τον ανατρέπουν, ο Γ. Παπανδρέου τους σπρώχνει αδίστακτα να τους πετάξει στον πολιτικό Καιάδα για να υπηρετήσει τα προσωπικά του πολιτικά σχέδια, χρησιμοποιώντας τους βουλευτές και τα στελέχη του εκφυλισμένου ΠΑΣΟΚ ως λίπασμα για την ανέλιξη της προσωπικής πολιτικής του καριέρας σε διεθνές επίπεδο. Όσο διατηρείται όμως αυτή η κατάσταση, ο Παπανδρέου είναι άτρωτος από ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας –απεργίες, πορείες, συλλαλητήρια– για τον απλούστατο λόγο ότι δεν επιδιώκει ουσιαστικά την επανεκλογή του. Αδιαφορεί έτσι για τα πάντα, για οποιαδήποτε καταστροφική συνέπεια της πολιτικής του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρησή του στην πρωθυπουργία τόσο χρόνο όσο κρίνει ότι απαιτείται για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις «εξετάσεις» που δίνει στον Ομπάμα, στη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τους υπόλοιπους που θα αποφασίσουν για τη μελλοντική καριέρα του. Όσο χρόνο έχει την εξουσία, είναι πανευτυχής και ας λένε ό,τι θέλουν γι’ αυτόν οι Έλληνες ιθαγενείς. Η δουλειά του να γίνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες για τον Παπανδρέου.

Αν τον αφήσουμε να μας χρησιμοποιήσει όπως θέλει και δεν τον διώξουμε κλωτσηδόν, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας ως λαός.

♦ Συναφή, συναφέστατα και σαφέστατα :

♦ Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Ισλανδίας στέλνει στο διάολο το ΔΝΤ, αγγλικά & ολλανδικά αρπαχτικά και περνάει από δημοψήφισμα, παρακάμπτοντας το υποτελές κοινοβούλιο
♦ ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Ένα μήνυμα για όλους μας. Ένας άδολος πατριωτισμός μας ρίχνει στη μάχη για να ξεπεράσουμε κάθε κρίση και κάθε δυσκολία. Και θα το πετύχουμε».
♦ Ελλάδα: η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ετοιμάζουν την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας της χώρας (απ’όπου και το πρώτο σκίτσο)
♦ Για την Ισλανδική οικονομία

♦ Το ΔΝΤ συνεπικουρούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργανώνει την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου ……. η ελληνική κυβέρνηση, στην υπηρεσία της Τρόικας (ΔΝΤ-Ευρ.Επ.-Ε.Κ.Τράπεζα) είναι ένοχη για εγκατάλειψη πληθυσμού σε κίνδυνο …. ενώ ο Παπακωνσταντίνου αποδέχτηκε άλλη μια ανάμιξη του ΔΝΤ-Ε. Επιτρ. στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας…..

YES, WE strauss-KAHN !!!
♦ Άλλα δικά μου συναφή

Φέρδερ-Φέρδερ Ρήντινγκ

♦ The (CIA) online Factbook: Iceland
♦ Iceland country profile (BBC)

©-Στο αρχικό κείμενο του Γιώργου Δελαστίκ, από το Πριν οργανικά πρόσθετα, ένζυμα και βελτιωτικά μοντάρισε η L’Enfant de la Haute Mer

http://inconue।wordpress.com/2011/02/28/grece-l’ue-la-bce-et-le-fmi-preparent-le-pillage-du-patrimoine-et-le-presodent-de-lislande/

papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: