Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ραγκούσης: Η Ευρώπη πρέπει να δεχθεί παράνομους μεττανάστες

Το βάρος της παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί να το σηκώνει μόνο η Ελλάδα

Η Ευρώπη δεν αρκεί να δίνει χρήματα, αλλά θα πρέπει να μοιραστεί το βάρος με την Ελλάδα, δεχόμενη παράνομους μετανάστες, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ.Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να δεχθεί στο έδαφος της και παράνομους μετανάστες. Να μοιραστεί το βάρος» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός. Θα πρέπει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να δεχτούν στο έδαφός τους μερικούς από τις χιλιάδες μεταναστών που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα, σημείωσε ο κ.Ραγκούσης.

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα λέει ότι δεν υπάρχει τρόπος να παραχωρηθούν άλλες άδειες παραμονής, σε κανέναν. Η χώρα δεν μπορεί να το "σηκώσει" γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε μόνιμη ροή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα» εξήγησε ο υπουργός.

Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι τα όσα ακούγονται περί νίκης των απεργών είναι ψέμα , αφού παραιτήθηκαν των απαιτήσεών τους για άδεια παραμονής.

Η Ελλάδα, όπως είπε είχε παραχωρήσει, υπό την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση άδειες παραμονής σε 18 Μαροκινούς, που έκαναν απεργία πείνας και νομιμοποίησε μαζικά περίπου 150.000 μετανάστες την περίοδο 2005-2007.

Δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλες νομιμοποιήσεις ξεκαθάρισε ο κ।Ραγκούσης.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: