Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Έκκληση στους συνταξιούχους του ΙΚΑ να απογραφούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

«Δεν θα δοθεί παράταση»


(Φωτογραφία: Motionteam )


Αθήνα
Έκκληση σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί να το πράξουν έκανε, μέσω της τηλεόρασης του Σκάι, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί χρονική παράταση, πέραν της 30ής Σεπτεμβρίου.

Επεσήμανε μάλιστα ότι όποιος δεν απογραφεί σε καμία περίπτωση δεν χάνει το δικαίωμα της σύνταξης, αλλά θα αργήσει να πληρωθεί την επόμενη φορά.

Γι' αυτό, κάλεσε αυτούς που δεν θα είναι εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων να σπεύσουν για απογραφή το συντομότερο δυνατόν, τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Υπενθύμισε ότι αυτό που χρειάζεται για την απογραφή είναι να μεταβεί ο δικαιούχος στο υποκατάστημα της τράπεζας από όπου λαμβάνει τη σύνταξη, με το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.

«Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του δικαιούχου, έχει τη δυνατότητα να ορίσει πληρεξούσιο, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις, όπως όταν κάποιος είναι ανάπηρος και βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, μπορεί να επικοινωνεί με το ΙΚΑ και θα απογράφεται στο σπίτι του από υπάλληλο της υπηρεσίας».

Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

Αναφορικά με όσους εισπράττουν συντάξεις-μαϊμού, δηλαδή συντάξεις ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, τόνισε ότι τα χρήματα θα ζητηθούν πίσω από αυτούς που τα εισέπρατταν, ακόμα και μέσα από τη δικαστικό οδό, αν χρειαστεί.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να μη διεκδικήσουμε τα χρήματα του ελληνικού λαού και του Ταμείου», δήλωσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι κάθε μέρα διαψεύδονται οι φόβοι όσων υποστηρίζουν ότι δεν θα έχει λεφτά το κράτος να πληρώνει συντάξεις.

Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι το ΙΚΑ έχει καταφέρει να μειώσει την εισφοροδιαφυγή, έχει μειώσει τα έξοδα και έχει εξοικονομήσει περίπου 60 εκατ. ευρώ από την περικοπή της σπατάλης στα φάρμακα.

Στόχος, όπως ανέφερε, είναι η εξοικονόμηση 100 - 150 εκατ. ευρώ, σε μηνιαία βάση, προκειμένου να αντισταθμίζονται οι απώλειες του Ταμείου από την αύξηση της ανεργίας και άρα τη μείωση των εισφορών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: