Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κατέστρεφε την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, δήλωσε η Μέρκελ

«Θα κάνουμε βήματα που μπορούμε να ελέγχουμε»

Στιγμιότυπο από την τηλεοπτική συνέντευξη της Ανγκελα Μέρκελ
Στιγμιότυπο από την τηλεοπτική συνέντευξη της Ανγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία: Reuters )


Βερολίνο, Γερμανία
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας έστειλε την Κυριακή η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Όπως είπε, εάν αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει τώρα, θα καταστρέψουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ευρωζώνη και αυτό μπορεί να μεταδοθεί, όπως η κατάσταση που βιώσαμε μετά την Lehman Brothers το 2008. «Πρέπει να κάνουμε βήματα που μπορούμε να ελέγχουμε» τόνισε.

«Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να καταστρέψουμε την εμπιστοσύνη όλων των επενδυτών στο ενδιάμεσο και να φθάσουμε την κατάσταση εκεί που θα πουν ότι αφού το κάναμε για την Ελλάδα, θα το κάνουμε και για την Ισπανία, το Βέλγιο ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Τότε ούτε ένας δεν θα τοποθετούσε τα χρήματά του στην Ευρώπη, πια» υπογράμμισε η Μέρκελ σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως όσον αφορά στο πως να χειριστεί το θέμα της Ελλάδας, εμπιστεύεται το ΔΝΤ. Εφόσον, το ΔΝΤ παραμένει πεπεισμένο ότι το χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσμο, τότε και η ίδια υποστηρίζει αυτήν την άποψη.

Τέλος, η Μέρκελ αρνήθηκε ότι η ψήφος για τον EFSF στο γερμανικό κοινοβούλιο την προσεχή Πέμπτη λαμβάνει διαστάσεις ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή της.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: