Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

«Να φύγει η κυβέρνηση πριν χρεοκοπήσει τη χώρα» ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Ομιλία στο Φεστιβάλ Νεολαίας

«Δεν μπορείς να βγάλεις μια οικονομία από την κρίση, βουλιάζοντας την στην ύφεση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας
«Δεν μπορείς να βγάλεις μια οικονομία από την κρίση, βουλιάζοντας την στην ύφεση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Θεσσαλονίκη
Μιλώντας στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές, για να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν χρεοκοπήσει τη χώρα, αλλά και για να «τελειώνουμε οριστικά με τον δικομματισμό».

«Αν ποτέ ξαναγίνει εξουσία η ΝΔ, δεν θα διαφέρει σε τίποτα από την σημερινή κυβέρνηση. Άλλωστε, ψήφισε τον πυρήνα του μνημονίου που είναι η διάλυση της εργασίας, της ασφάλισης και οι ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το μέλλον αυτού του τόπου δεν μπορεί να είναι τα σενάρια συνεργασίας ευρύτερων δυνάμεων γύρω από το Μνημόνιο. Η κοινωνική αγανάκτηση θα τους παρασύρει και θα τους τελειώσει σε ελάχιστο χρόνο» πρόσθεσε.

«Δεν μπορείς να βγάλεις μια οικονομία από την κρίση, βουλιάζοντας την στην ύφεση» τόνισε. «Τα μέτρα αποτυγχάνουν όχι γιατί δεν υπάρχει βούληση της κυβέρνησης, ούτε γιατί δεν υπάρχει συναίνεση από την κοινωνία. Ούτε γιατί τα υπονομεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτυγχάνουν, γιατί ο κόσμος έχει στεγνώσει».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παριστάνει την άσχετη με το πρόβλημα, ρίχνει τις ευθύνες πότε στη Νέα Δημοκρατία, πότε στους δημόσιους υπάλληλους και πότε στους Έλληνες που ξόδευαν αλόγιστα χωρίς να δουλεύουν ανάλογα. Αφήνει έξω τους έχοντες και κατέχοντες, και την εγχώρια διαπλοκή.

«Οι άνθρωποι αυτοί, αφού χρησιμοποίησαν κατά κόρο την σοσιαλιστική ρητορική για να κερδίσουν τις εκλογές, αφού υποσχέθηκαν προοδευτική αναδιανομή, ενίσχυση των ασθενέστερων, στροφή στην πραγματική οικονομία, γύρισαν την επόμενη μέρα στην πραγματική τους θρησκεία. Τον θατσερισμό».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε: «Τώρα που όλοι καταλαβαίνουν ότι χωρίς κούρεμα δε γίνεται, θέλουν να το επιβάλλουν όχι ως δυνατότητα για μια ριζική αλλαγή πολιτικής και απελευθέρωσης πόρων για τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά ως όρο για τη μόνιμη επιτροπεία. Για τη μόνιμη λιτότητα. Για τη μόνιμη δημοκρατική εκτροπή [...] Το μέλλον μας ανήκει, όπως αυτή η χώρα δεν ανήκει στον κ. Πόλσεν, στην κ. Λαγκάρντ, τη κ. Μέρκελ, στους κυρίους της διαπλοκής και τους μάγκες που δεν πλήρωσαν ποτέ τους φόρους που αναλογούν στα τεράστια εισοδήματα και τις περιουσίες τους».

Για τις κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ σημείωσε πως «το κίνημα στα Πανεπιστήμια είναι κομμάτι του τεράστιου μαζικού κινήματος κοινωνικής αντίστασης και κάθε νίκη του, φέρνει πιο κοντά τον στόχο, την απαλλαγή από το Μνημόνιο και την εφιαλτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης».

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Τσίπρας θα δώσει το «παρών» στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στη συγκέντρωση εργαζομένων σε οργανισμούς και φορείς της Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της εργασιακής εφεδρείας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: