Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

"Μίλησα για εγγυήσεις όπως η Φινλανδία"


Ο ευρωβουλευτής της Δανίας Μόρτεν Μέσερσμιντ που προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του, ανέφερε στο NEWS 247 ότι οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν και παρερμηνεύθηκαν. Ουδέποτε μίλησε για την ελληνική ιδιοκτησία, όπως λέει. Διαβάστε τι υποστήριξε

news247.gr

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως κάνει ο ευρωβουλευτής της Δανίας Μόρτεν Μέσερσμιντ, μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις στη κοινή γνώμη, ζητώντας ως υποθήκη από την Ελλάδα το νησί της Κω ώστε η Δανία να στηρίξει χρηματικά την χώρα μας.

Το News 247 επικοινώνησε με τον Δανό ευρωβουλευτή ζητώντας διευκρινίσεις για τα όσα προκλητικά είπε σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας "BT".

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εν λόγω πηγή ερμήνευσε τα λεγόμενά μου λάθος", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν απαίτησε τίποτε για κανένα ελληνικό νησί.

"Εγώ αυτό που υπογράμμισα ήταν πως η ελληνική οικονομία είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω της μη "υγιούς" σχέσης που έχει με τη ζώνη του ευρώ", τόνισε.

Υπογράμμισε δε πως σε αυτήν την κατάσταση η χώρα του δε θα πρέπει να δεχτεί να χαθούν τα χρήματα των Δανών αλλά αντ'αυτού απαιτείται να υπάρξει κάποιο είδος εγγύησης για αυτό. "Για παράδειγμα", είπε, "ένα νησί που είναι γνωστό ότι αποτελεί σταθερή αξία στον τουρισμό".

"Εδώ και αρκετό καιρό υποστηρίζω την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι προέτρεπα όλους τους Ευρωπαίους να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα", σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως

"Αυτό που είπα ήταν πως χρειάζεται ένας είδος ασφαλιστικής δικλείδας για τις εγγυήσεις της Δανίας, όπως κατάφερε και έκανε η Φινλανδία, και πρότεινα ένα "μοντέλο υποθήκης" αλλά δεν έκανα επουδενί λόγο για την ελληνική ιδιοκτησία".

"Ο σκοπός μου είναι να υποστηρίζω και να βοηθώ την Ελλάδα αλλά και να προστατεύω παράλληλα τους φορολογούμενους Δανούς. Αυτή την ισορροπία προσπαθώ να τηρώ", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: