Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι μόνο δεν δίνουν στοιχεία για εφεδρείες, αλλά ζητούν και προσλήψεις!

Η Τρόικα έχει αγριέψει, αλλά οι φορείς…


http://img.protothema.gr/86CE06E5F86989EA7918D9BCF83AA66F.jpg

Την ώρα που η χώρα βουλιάζει και που παλεύει να γλιτώσει από τη χρεοκοπία αλλά και τις πιέσεις που της ασκούνται σε όλα τα διεθνή φόρα, οι ηγεσίες των 120 υπό κρίση φορέων του Δημοσίου που πρέπει να στείλουν στοιχεία για το πλεονάζον προσωπικό τους, ζώντας σε άλλη εποχή, πετούν την μπάλα στην εξέδρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr πολλές είναι οι περιπτώσεις καθυστέρησης ακόμα και άρνησης αποστολής στοιχείων με την αιτιολογία από τη μεριά των ηγεσιών της υποστελέχωσης των οργανισμών και φορέων του Δημοσίου κι όχι της ύπαρξης πλεονάζοντος προσωπικού.

Ειδικότερα, ακόμα και σήμερα, που υποτίθεται πως είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των στοιχείων, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πολλοί από τους οργανισμούς δεν έχουν αποφασίσει πώς θα απαντήσουν, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις οργανισμών όπου, κατά τις διοικήσεις, δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

Χαρακτηριστική περίπτωση άρνησης είναι αυτή της διοίκησης του ΕΟΜΜΕΧ που αρνήθηκε να στείλει λίστα με ονόματα ατόμων που θα μπουν στην εφεδρεία, ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν από τους Οργανισμούς Λαϊκών αγορών κυρίως της Θεσσαλονίκης, από το Ίδρυμα Νεότητας κ.α.

Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι οι πρόεδροι φορέων που ζητούν παράταση μέχρι την Παρασκευή ή ακόμα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, παρά την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση ανταπόκριση λόγω του κατεπείγοντος προβλήματος της ελληνικής οικονομίας.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Κώστας Καπελώνης υποστηρίζει ότι από την εταιρεία αυτή «λείπει προσωπικό» ενώ ανάλογες διαρροές έχουν υπάρξει για τουλάχιστον 20 φορείς.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ζητήσει ακόμα και παραιτήσεις συμβουλίων στην περίπτωση που δεν σταλούν στοιχεία ή να προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις εξυγίανσης και τοποθέτησης σε εφεδρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: