Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Διεκόπη το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ από εισβολή φοιτητών στο στούντιο

Ήθελαν να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους

H εισβολή των φοιτητών φωτογραφήθηκε με κινητό τηλέφωνο
H εισβολή των φοιτητών φωτογραφήθηκε με κινητό τηλέφωνο


Αθήνα
Με επεισοδιακό τρόπο διεκόπη λίγο μετά τις 21:00 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ την Κυριακή. Ομάδα περίπου 60 ατόμων από το συντονιστικό των φοιτητικών καταλήψεων εισέβαλαν στο στούντιο την ώρα που βρισκόταν στον αέρα το δελτίο ειδήσεων, ζητώντας να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του κρατικού καναλιού και να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της ΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την διαπραγμάτευση, η διοίκηση της ΕΡΤ πρότεινε να παραδοθεί ένα γραπτό μήνυμα το οποίο και θα αναγνωστεί κατά την μετάδοση του προγράμματος, ενώ η ομάδα των 60 ατόμων επέμεινε να παρουσιάσουν μέλη της τις θέσεις τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Τελικά, αποφασίστηκε να βιντεοσκοπηθεί η δήλωση της ομάδας και στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν από το ραδιομέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η είσοδος της ομάδας των 60 ατόμων έγινε από την κεντρική πύλη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Μετά την εισβολή, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, δυνάμεις της οποίας συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη λεωφ. Μεσογείων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: