Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων

Διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα


http://img.protothema.gr/866F9DAE16353599AD0A4E0DEC0FE10D.jpg
Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος με άνδρες των ΜΑΤ να συγκρούονται με Αγανακτισμένους πολίτες, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους εμποδίσουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις επτά το απόγευμα και στο σημείο βρέθηκε μεγάλος αριθμός Αγανακτισμένων και μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω». Μισή ώρα αργότερα άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να τους χτυπούν και να τους απωθούν προς την πλατεία Συντάγματος.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο.

Τελικά οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να βρεθούν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας καθώς και των μέτρων της κυβέρνησης.

Περίπου στις 21:00 πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη γενική συνέλευση των Αγανακτισμένων επί της πλατείας Συντάγματος, στην οποία δικηγόροι και φοροτεχνικοί, ενημέρωναν τον κόσμο για τα νέα μέτρα.

Λίγο μετά τις 23:00 η αστυνομία πραγματοποίησε νέα επιχείρηση με στόχο την απομάκρυνση του κόσμου από την πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: