Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Έντονη αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς για τα νέα μέτρα

«Η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα»


Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια κάλεσε το λαό η γγ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα, το απόγευμα της Τετάρτης. Έντονα αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ στα νέα μέτρα, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα».

«Ούτε ένα βήμα πίσω. Αυτό που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια, να αρνηθεί να τον κολλήσουν στον τοίχο, αυτό πρέπει να το κάνει. Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση. Αυτή η αναμέτρηση υπάρχει για το επόμενο διάστημα και από σήμερα» δήλωσε η κυρία Παπαρήγα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα στη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής, όχι μόνο γιατί στερείται δημοκρατικής νομιμοποίητης, αλλά διότι βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας».

«Ο λαός δεν μπορεί να βρίσκεται δέσμιος μιας κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα και υποθηκεύει το μέλλον και των επόμενων γενιών», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. «Οι νέες απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, τα κεφαλικά χαράτσια εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχέδιο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των οικονομικών ελίτ και μας οδηγούν μαθηματικά στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: