Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο

Η κοινοβουλευτική ομάδα ζητά εξεταστική για την οικονομία


http://img.protothema.gr/2F52898E94F8FA0D555F4251E11AD7AE.jpg
Τέλος στα σενάρια συναίνεσης βάζει η κυβέρνηση, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, προκειμένου να διαπιστωθεί πως φτάσαμε στο Μνημόνιο. Η πρόταση θα ζητά έρευνα για την περίοδο από το 2001 έως την στιγμή που διαμορφώθηκαν τα στατιστικά που σήμερα καταγγέλλει η ΝΔ, δηλαδή τις θητείες στο υπουργείο Οικονομικών των κ.κ. Γιάννου Παπαντωνίου, Νίκου Χριστοδουλάκη, Γιώργου Αλογοσκούφη, Γιάννη Παπαθανασίου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, «η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ που -στη συνέχεια δηλώσεων του κ. Σαμαρά- "απειλεί" με σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στον μηχανισμό στήριξης και το Μνημόνιο, αποτελεί το αποκορύφωμα απίστευτου και ανιστόρητου θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό και τις θυσίες που αυτός έχει υποστεί ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της περιόδου 2004-2009».

Η ΚΟ στην ανακοίνωσή της προσθέτει ότι «με πλήρη αίσθηση της ευθύνης και προκειμένου να λάμψει η αλήθεια στο σύνολό της και να ξεκαθαριστεί χωρίς συνομωσιολογίες μια και για πάντα το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και τι ακριβώς συνέβη, θα καταθέσει άμεσα προς το προεδρείο της Βουλής πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας (και ειδικά των στατιστικών στοιχείων) για όλη την τελευταία δεκαετία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 60 υπογραφές που απαιτούνται, προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση, έχουν ήδη συλλεχθεί και την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε δεσμευτεί στο παρελθόν για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Όμως, την τελευταία περίοδο οι προθέσεις του Μαξίμου ήθελαν τη μεταβίβαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να πραγματοποιήσει έναν προκαταρκτικό έλεγχο -όπως έγινε και με την υπόθεση των υποβρυχίων. Οι προθέσεις αυτές άλλαξαν μετά την πόλωση του πολιτικού κλίματος από τη ΝΔ και τον πρόεδρό της κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: