Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κόντρα Βενιζέλου, Τσίπρα και Καρατζαφέρη στη Βουλή για τα νέα μέτρα

Υψηλοί τόνοι

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Καρατζαφέρης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα νέα μέτρα.

«Ακούσαμε μια διατριβή με πολλά μοιρολόγια, αλλά τίποτα επί της ουσίας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Η χώρα είναι σε πτώχευση, αυτή είναι η αλήθεια».

Απαντώντας ο κ.Βενιζέλος, στις αντιρρήσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για την εφαρμογή του φόρου στα ακίνητα είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν εφαρμοστεί το μέτρο, δεν πρόκειται να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2011, ούτε να συνταχθεί ο προϋπολογισμός του 2012».

Υπεραμύνθηκε μάλιστα του φόρου στα ακίνητα, λέγοντας ότι το μέτρο είναι εκτός φορολογικού μηχανισμού, είναι «βαρύ», αλλά και «αναλογικό» και «δίκαιο», διότι «πιάνει όλη την ακίνητη περιουσία, παράνομη και νόμιμη».

Μετά την παρέμβαση του κ. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξήγησε ότι είναι αντίθετος στο νέο μέτρο, γιατί υπάρχουν άλλοι τρόποι να βρεθούν τα έσοδα.

«Πηγαίνετε στο Πασαλιμάνι να μετρήσετε τα κότερα. Έχουμε σαν χώρα τα περισσότερα κότερα, γιατί όταν πέσατε σε επώνυμους κάνατε την πάπια», είπε και πρόσθεσε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «πρέπει όλοι να πιάσουμε τα κάρβουνα με τα χέρια τους», ενώ εγγυήθηκε για άλλη μια φορά την ασφάλεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών και στον πρωθυπουργό, που κατηγόρησε ότι κρύβεται, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι με τις επιλογές της κυβέρνησης οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική χρεοκοπία και κατά μεγάλη πιθανότητα πλέον και στη συντεταγμένη χρεοκοπία.

«Το κίνημα "δεν πληρώνω" ξεκίνησαν οι μεγαλοεφοπλιστές, οι μεγαλοκεφαλαιούχοι, οι ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης που δεν πλήρωσαν για δεκαετίες, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική τους επιρροή. Να κόψετε το ρεύμα σε όσους έχουν κλέψει 30 δις και δεν μπορείτε να τους τα πάρετε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι δεν έχει λαϊκή εντολή να λαμβάνει τα μέτρα στα οποία προχωρά, αλλά την υφάρπαξε και την έκλεψε - όπως είπε - όταν το 2009 ο πρωθυπουργός έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και έταζε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές σχολίασε «είπατε ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, αλλά το μεγαλύτερο δράμα είναι να οδηγούμαστε δημοκρατικά στο αδιέξοδο. Το μεγαλύτερο δράμα είναι όταν καταργείται η δημοκρατία».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: