Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Βενιζέλου - Χαν για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

Στο επίκεντρο η απεμπλοκή μεγάλων έργων

O υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος
O υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συνάντηση με τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιοχάνες Χαν είχε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργείο Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εξετάσθηκαν η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ με έμφαση στην εμπροσθοβαρή αξιοποίηση των πόρων του.

Βάσει των σχεδίων που καταρτίζουν η Επιτροπή και η ελληνική κυβέρνηση από την ευέλικτη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων προβλέπεται θετική δημοσιονομική επίπτωση για τον φετινό προϋπολογισμό, ύψους 770 εκατ. ευρώ, και εξοικονόμηση πόρων ύψους 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2013, η οποία προκύπτει από την οριζόντια μείωση της εθνικής συμμετοχής στο 15%.

Στόχος είναι η λελογισμένη χρήση των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τον απεγκλωβισμό κονδυλίων του ΕΣΠΑ ύψους 11 δισ. ευρώ με την επανεκκίνηση των 5 μεγάλων οδικών έργων. Στον ίδιο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των επιχειρήσεων με επιπρόσθετη απευθείας ρευστότητα, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: