Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνιμο το τέλος στα ακίνητα, παίρνει φωτιά το πετρέλαιο

Κι άλλα μέτρα, κι άλλα μέτρα, κι άλλα μέτρα...

http://img.protothema.gr/5AFE734BFB9A5704DBCF4D78580320D6.jpg

Κι όμως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ΔΕΝ είναι τα τελευταία! Γράφαμε το πρωί ότι η επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της οικονομίας (από πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,6% σε πρόβλεψη για ύφεση 2,2% το 2012) σημαίνει ότι από την χώρα θα λείψουν 5 δισεκατομμύρια περισσότερα από όσα είχε εκτιμηθεί αρχικά!

Από μόνη της αυτή η εξέλιξη δείχνει προς ...νέα μέτρα! Ήδη, οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο θέλουν, παρά τις έντονες διαφωνίες αρκετών βουλευτών που φτάνουν μέχρι και την μη ψήφισή τους, να περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δύο ακόμη βόμβες για το εισόδημα των πολιτών:

-Από τον Οκτώβριο του 2012 εκτοξεύεται στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς εξισώνεται ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Θυμίζουμε ότι από τις 15 του προεχούς Οκτωβρίου, ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει ήδη αποφασισθεί να αυξηθεί κατά 4 λεπτά το λίτρο.

-Το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ...μονιμοποιείται, καθώς θα ισχύει μέχρι και το 2014...

Και έχει ο Θεός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: