Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απειλούν με παραιτήσεις για τις απολύσεις

Μεγάλη ένταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


http://img.protothema.gr/C8D593C7EF511BFF68A0F77177CE4AE2.jpg
Κόκκινη γραμμή θεωρούν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις απολύσεις στο δημόσιο και την εργασιακή εφεδρεία και απειλούν με παραιτήσεις από το βουλευτικό αξίωμα, στην περίπτωση, που οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης οδηγούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί η εσωκομματική κρίση, που θα προκληθεί, καθώς οι προβληματισμένοι και διαφωνούντες βουλευτές περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Αρκετοί φέρονται αποφασισμένοι να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα, εάν υπάρξει εκτεταμένο πρόγραμμα απολύσεων και εργασιακής εφεδρείας, ενώ ρόλο θα έχει και το πώς και το πότε θα γίνουν όλα αυτά.

Ορισμένοι εκ των διαφωνούντων έχουν διαμηνύσει τις προθέσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει εξαπολύσει επιχείρηση να μεταπειστούν, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι, που δεν έχουν εκδηλωθεί ανοιχτά και δεν μπορεί να προσδιοριστεί το πρόβλημα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ούτε όμως και το Κίνημα θα μπορέσει να διασωθεί πολιτικά, μετά από μία τέτοια κυβερνητική απόφαση. «Κάναμε ήδη πάρα πολλά, για να μπορέσουμε να αντέξουμε και μία τέτοια απόφαση» δηλώνει βουλευτής. Άλλοι βουλευτές τονίζουν ότι προτιμούν να πάνε σπίτια τους μόνοι τους, αφού έτσι κι αλλιώς θα είναι πολιτικά τελειωμένοι στο μέλλον, παρά να έχουν το βάρος των απολύσεων, παρά να νιώθουν εκτεθειμένοι και κυνηγημένοι μία ζωή.

Πάντως το πιο κρίσιμο σε αυτή τη φάση είναι να μην υπάρξουν ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, που θα οδηγήσουν σε μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ και άρα σε αποδυνάμωση της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας ή και σε απώλεια αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: