Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στις 6μ.μ η συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια...



Έντονες είναι οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην καθυστέρηση της ανακοίνωσης του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και του νέου κυβερνητικού σχήματος, με νέα ονόματα να έχουν πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες ώρες.

Μέχρι χθες το απόγευμα η ... επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, θεωρούνταν σίγουρη, ωστόσο υπήρξε εμπλοκή και μέχρι στιγμής τα σενάρια για το όνομα του νέου πρωθυπουργού συνεχώς αλλάζουν.

Μεταξύ των ονομάτων που συζητήθηκαν ήταν του νυν προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος ωστόσο διέψευσε ότι θα είναι υποψήφιος, καθώς και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Σε ερώτηση για το εάν θα είναι αυτός η εναλλακτική λύση σε περίπτωση ναυαγίου στη συμφωνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε δηκτικά: «Τι είμαι εγώ; Εξωφυλαρούχα;». Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε ότι του έγινε πρόταση και σημείωσε «ελπίζω το νέο πρόσωπο που θα επιλεγεί και μάλλον σύντομα θα ανακοινωθεί να είναι εξοπλισμένο με τέτοια στελέχωση της κυβέρνησή του».

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το όνομα και του Βασίλη Σκουρή, προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ αναφέρθηκε και ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντάται τελικά στις 6 το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις πέντε το απόγευμα, προκείμενου να ανακοινώσει στον κ. Παπούλια το όνομα του νέου πρωθυπουργού και την παραίτηση του ίδιου και της κυβέρνησης.

Στη συνεχεία αναμένεται να συγκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προκείμενου να διαπιστωθεί ποιοι στηρίζουν το νέο πρόσωπο και αν έχει τη δεδηλωμένη.

Αμέσως μετά ο νέος πρωθυπουργός θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν.

Θα ακολουθήσει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και οι προγραμματικές δηλώσεις* που θα καταλήξουν με ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Έντονες οι αντιδράσεις για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης

Έκκληση για άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τήρησης των αποφάσεων της συνόδου κορυφής απευθύνει με δήλωσή του στους Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρωθυπουργό μαριονέττα, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως μόνη λύση είναι να επιλεγεί μια ισχυρή προσωπικότητα με κύρος στην Ευρώπη, διεθνή αξιοπιστία και γνώση του αντικειμένου. «Ο Εθνικός διασυρμός και ο ευτελισμός των θεσμών της Δημοκρατίας, έχουν φτάσει στα ακρότατά τους όρια. Καιρός είναι να συνέλθουμε», επεσήμανε στη δήλωσή του.

«Η χώρα χρειάζεται Πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό και με βαθιά γνώση των οικονομικών» αναφέρει σε επιστολή της η Άννα Διαμαντοπούλου φωτογραφίζοντας εμμέσως τον Λουκά Παπαδήμο.

«Η χώρα έχει ανάγκη ο νέος Πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων, πόσω μάλλον εντός των κομμάτων», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, σε δηλώσεις του στο Mega.

«Η λύση είναι στα χέρια του κ. Παπανδρέου. Δε νοείται άλλη καθυστέρηση. Επιτέλους ας τελειώνουμε» τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς εξακολουθούν να κινούνται «στον αστερισμό της παράνοιας», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Λυπάμαι δυστυχώς για την Ελλάδα», σημείωσε.

Η χώρα χρειάζεται ισχυρό πρωθυπουργό που θα μπορέσει να ξανακερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία της. Κομματικά και προσωπικά παιχνίδια εντός των κομμάτων είναι απαράδεκτα. Σημείωσε πως ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να έχει κύρος στο εσωτερικό και αναγνώριση στο εξωτερικό. Είναι άχρηστος για την Ελλάδα αν τα κόμματα θέλουν άνθρωπο – μαριονέτα, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Πέρα από την αγωνία και την αβεβαιότητα, κάθε ώρα που περνάει καταγράφει αρνητικά μεγέθη στην ελληνική οικονομική και κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, επεσήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Η υπόθεση με τον Λουκά Παπαδήμο χάλασε διότι ο Ευ. Βενιζέλος προέβαλε αντιρρήσεις» εκτίμησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της Δράσης Στέφανος Μάνος...
skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: