Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η κωλυσιεργία στον σχηματισμό κυβέρνησης οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ, λέει η ΝΔ

«Όχι» στη συμμετοχή βουλευτών της

Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αισιοδοξία ότι σήμερα θα βρεθεί λύση στο θέμα της μεταβατικής, όπως την ονομάζει, κυβέρνησης εκφράζεται από τη ΝΔ. Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους τα ξημερώματα, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα βάλει την υπογραφή του σε κοινό κείμενο δεσμεύσεων, όπως ζήτησε την Τρίτη το Eurogroup.

Στη ΝΔ είναι βέβαιοι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποσύρει το σχετικό αίτημα. Προσθέτουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί δημοσίως και επανειλημμένως ότι εφόσον τη θεωρεί αναπόφευκτη, θα υπογράψει τη δανειακή σύμβαση και αυτό αρκεί.

Επίσης στη ΝΔ εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι εκλογές θα γίνουν όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, στις 19 Φεβρουαρίου.

Στο θέμα της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχουν δικά της κοινοβουλευτικά στελέχη, αφήνοντας ανοικτό αν θα υπάρχουν πολιτικοί εκτός Bουλής.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν θέση αντιπροέδρου.

Η ΝΔ επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι «ειδικού σκοπού» και η αποστολή της είναι να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, να χειριστεί το νέο πρόγραμμα PSI και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Τέλος, από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι «η κωλυσιεργία στον σχηματισμό κυβέρνησης οφείλεται σε εσωτερικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: