Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας, λέει ο Ευ.Βενιζέλος για την υπόθεση Παπαδήμου

Διαψεύδει την εμπλοκή του

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Απάντηση στις πληροφορίες που θέλουν τον Ευ.Βενιζέλο να έχει διαδραματίσει ρόλο στην εμπλοκή που σημειώθηκε με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με ανακοίνωσή του. Σε αυτήν κάνει λόγο για «προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια». Υπενθυμίζει ότι τον Ιούνιο ο ίδιος είχε προτείνει για τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον κ. Παπαδήμο. Κύκλοι του κ. Βενιζέλου αναφέρουν, δε, ότι στον κ. Παπαδήμο δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου αναφέρει: «Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική "φούσκα" των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής:

»Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε.

»Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος».

Κύκλοι του υπουργού Οικονομικών επισημαίνουν αφ' ενός ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έθεσε βέτο για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, αφ' ετέρου ότι ο κ. Παπαδήμος δεν έχει δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: