Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

«Έκλεισαν» Βενιζέλο για πρωθυπουργό


Το όνομα του νυν αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου αναμένεται να ανακοινωθεί από το «λευκό καπνό» της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις 5 το απόγευμα για την πρωθυπουργία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Στις 5 το απόγευμα θα βρίσκεται εκεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που αναχώρησε πριν από λίγο για την οικία του, αλλά και ο ίδιος ο μέχρι για λίγη ώρα ακόμη πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Από εκεί και πέρα, ο Γ. Παπανδρέου θα υποβάλει την παραίτηση τόσο του ιδίου όσο και των υπουργών του, για να ακολουθήσει στη συνέχεια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα περαιτέρω.

Στους διαδρόμους της Βουλής, ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί αντιδράσεις, ακόμα και σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι θεωρούν πως το όλο πρόβλημα στη χώρα αλλά και διεθνώς έχει τη σφραγίδα του δίδυμου Παπανδρέου-Βενιζέλου, και για αυτό το λόγο δε θα μπορέσει το σκοπό της η νέα κυβέρνηση.

Πάντως, να σημειωθεί ότι -όπως είχε υπογραμμίσει και από την αρχή η aftodioikisi.gr- το σενάριο κυβέρνησης Βενιζέλου-ΠΑΣΟΚ δεν είχε εγκαταλειφθεί στην ουσία ποτέ, αλλά απλώς παρέμενε στο παρασκήνιο.

ΝΔ: Ας τελειώνουμε

Ενδεικτική, άλλωστε, είναι και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος υπογράμμιζε, σχετικά με την παράταση που παρατηρείται στην ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος: «Η λύση είναι στα χέρια του κ. Παπανδρέου, δεν νοείται καμία άλλη καθυστέρηση, επιτέλους ας τελειώνουμε».

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική και η επιμονή της ΝΔ να λέει πως στη νέα κυβέρνηση δε θα μετέχει ως αντιπρόεδρος κανένα στέλεχός της αλλά και ούτε κανένα άλλο κοινοβουλευτικό μέλος της.

Βενιζέλος: Δεν «έφαγα» τον Παπαδήμο

Την ίδια ώρα, με αφορμή την έντονη φημολογία ότι η λύση Παπαδήμου προσέκρουσε στο βέτο Βενιζέλου, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών το διέψευδε κατηγορηματικά:

«Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική "φούσκα" των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής:

»Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος»।

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: