Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

«Eπιλογή ιδιαίτερα θεσμική» ο νέος πρωθυπουργός, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου

Μήνυμα στον ελληνικό λαό



Παπανδρέου μήνυμα 01 by amaliak


Διάγγελμα Παπανδρέου 2 by amaliakΤην παραίτησή του στο τελευταίο του διάγγελμα έκανε γνωστή ο απερχόμενος πλέον πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ χωρίς να κάνει γνωστό το όνομα του νέου πρωθυπουργού, δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Φανερά συγκινημένος ο Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε λίγο πριν τις 18.00, το απόγευμα της Τετάρτης, "σήμερα κάνουμε πράξη το αυτονόητο, με μία μκυβέρνηση εθνικής ενότητας".

Και συνέχισε: "Από την πρώτη στιγμή φάνηκε το πρόβλημα της κρίσης. Αν τώρα δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία, πότε θα την είχαμε;".

"Από την αρχή επιθυμούσα τη συστράτευση και την πολιτική συναίνεση. Τώρα την έχουμε. Είναι υπαρκτές οι πολιτικές διαφορές μας, ωστόσο πλέον αναλαμβανει κυβέρνηση, μία ομάδα που υπερβαίνει τα κόμματα" και συμπλήρωσε: "Σήμερα, αφήνουμε στην άκρη τις άγονες συγκρούσεις μας, τις αντιπαραθέσεις μας και τις προσωπικές προκαταλήψεις μας και κοιτάμε μπροστά".

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση "πολλών δυνάμεων" θα παρέχει στη χώρα μας ασφάλεια.

"Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε όλοι μαζί και μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια. Η επιλογή του πρωθυπουργού είναι θεσμική και ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς", τόνισε ο ίδιος, ωστόσο απέφυγε να ανακοινώσει το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

'Οσον αφορά σε φήμες για την επιθυμία να παραμείνει στη θέση του, ο Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά ότι "ποτέ δεν θα μπορούσε το αξίωμά μου να σταθεί εμπόδιο σε μία διαδικασία εθνικής συνεννόησης. Όλοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε να χτίσουμε μία διαφορετική Ελλάδα" .

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος θα κάνει ό, τι είναι απολύτως απαραίτητο για το μέλλον της χώρας.

Οι στόχοι της νέας κυβέρνησης

Όσον αφορά τη νέα μεταβατική κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να θέσει επί τάπητος τους στόχους και τις προτεραιότητες της, σημειώνοντας ότι "όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα ενωθούν στην κατεύθυνση της παραμονής της χώρας στο ευρώ".

Πιο αναλυτικά, ανέφερε ότι: "Σήμερα ενώνουμε τις πολιτκές δυνάμεις μας όχι μόνο για να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά και για να εφαρμοστεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Είναι απόλυτη προτεραιότητα να φυλάξουμε σαν κόρη οφλθαλμού τη νέα αυτή προοπτική, για να μην βουλιάξει η χώρα".

Και συμπλήρωσε ότι: "Η νεά κυβέρνηση θα πορευτεί με ένα νέο οδικό χάρτη. Και θα συνεχίσει το δρόμο των μεγάλων αλλαγών. Όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή της συμφωνίας, δεν θα τελειώσουν όλα τα προβλήματα της χώρας μεμιάς, αλλά η διαδρομή μας θα γίνει πιο ελπιδοφόρα".

Στην ομιλία του απερχόμενου πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε ότι "παράλληλα, η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει να λύσει τα οικονομικά προβλήματα και την αντίληψη της ιδιοτέλειας και της φοροδιαφυγής, ενώ θα προσανατολιστεί στην εκταμίευση των περαιτέρω 130 δις ευρώ".

Ο κ. Παπανδρέοου ολοκληρώνοντας, είπε "Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους Έλληνες. Και μπορεί να μην τελειώνουν τα προβλήματά μας εδώ, ωστόσο από αύριο θα είμαστε περισσότερο ασφαλείς".

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε την επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι "αυτά τα δύο χρόνια, ακόμα και με αστοχίες, αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Και είμαι υπερήφανος που παρά τις αστοχίες, καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα μας. Και πετύχαμε πολλά, όπως το να πάρουμε ευνοϊκότερους όρους δανεισμού για τη χώρα μας και τις συμφωνίες του Ιουλίου και του Οκτωβρίου".

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε όλους τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και τον ελληνικό λαό για την αντοχή και την υπομονή του. Και κυρίως για το "χρόνο που αφιέρωσαν και κατάφερε να πείσει τους εταίρους".

"Χάρη στις δικές σας προσπάθειες, η Ελλάδα ελπίζει", είπε, ολοκληρώνοντας ο Γιώργος Παπανδρέου και συνεχάρη τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το επίπονο έργο της εξόδου της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: