Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση. Στον Κάρολο Παπούλια, ο Γιώργος Παπανδρέου. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ανακοινώνει τη νέα κυβέρνηση και τον νέο πρωθυπουργό. Συμφωνιά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά από μαραθώνιες ολονύχτιες διαπραγματεύσεις.

10.22: "Δεν έπαιξε ποτέ το όνομα του Λουκά Παπαδήμου", δήλωσε νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία του με δημοσιογράφους.

10.14: Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τα σενάρια που τον ήθελαν κατηγορηματικά αντίθετο με την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία. Συνεχίζεται η "ονοματολογία" για το πρόσωπο που θα αναλάβει το τιμόνι της χώρας.

10.09: Στο πρόσωπο του Βασίλη Σκουρή "βλέπει" το Reuters το νέο πρωθυπουργό, μετά την εμπλοκή του Λουκά Παπαδήμου. Ο ίδιος σε επικοινωνία του ωστόσο με δημοσιογράφο του Mega διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε επικοινωνία με την κυβέρνηση.

9.55: "Ο Παπανδρέου τους τρέλανε όλους. Κανείς δεν το περίμενε το δημοψήφισμα. Εμείς βάλαμε πλάτη για να σωθεί ο τόπος, όχι να βρεθούμε τώρα να απολογούμαστε", σημείωσε ο Ν. Δένδιας.

9.54: Ως άκαιρη και απρεπή χαρακτήρισε την παρέμβαση του επιτρόπου Όλι Ρεν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοτπική εκπομπή.

9.36: Τα επιτόκια των δεκαετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν ελαφρά: Ανέρχονταν στο 6,65% το πρωί της Τετάρτης στην Ασία, μετά το ιστορικό ρεκόρ 6,77% στο οποίο είχαν φθάσει την Τρίτη στην Ευρώπη.

09.34: Θετική για τις αγορές η επικείμενη παραίτηση Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων υποχώρησε ελαφρά, ενώ στα Χρηματιστήρια επικρατεί κλίμα ευφορίας.

09.30: Κορυφώνεται η αγωνία και στο μέτωπο της Ιταλίας. Το μπαλάκι στην αντιπολίτευση ρίχνει ο "Καβαλιέρε". "Ψηφίστε τα νέα μέτρα για να αποχωρήσω", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. "Arrivederci", λένε τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ οι φήμες οργιάζουν.

09.15: Νέα τηλεγραφήματα του πρακτορείου Reuters κάνουν εκτενή αναφορά στην εμπλοκή του Λουκά Παπαδήμου και το ναυάγιο της ανάληψης πρωθυπουργίας. Σε άλλες επιλογές στρέφεται πλεόν το ενδιαφέρον.

09.03: "Δεν ήταν λάθος η επιλογή δημοψηφίσματος", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

09.02: Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την ανεύρεση πρωθυπουργού.

08.48: Δύο φορές έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών ο Βασίλης Σκουρής, επί πρωθυπουργιών Γρίβα και Σημίτη. Διαβάστε εδώ ποιός είναι ο Βασίλης Σκουρής.

08.44: 'Αγνοια δηλώνει για το πρόσωπο στο οποίο έχει επέλθει οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για την ανάληψη της πρωθυπουργίας, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κορυφώνεται η αγωνία. Τέσσερα 24ωρα αναζητούν πρωθυπουργό. "Είμαστε σε κατάσταση πολέμου", δήλωσε ο ίδιος.

08.25: Ο Βασίλης Σκουρής είναι πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και μέχρι στιγμής φέρεται ότι θα είναι το όνομα το οποίο θα προτείνει ως νέο πρωθυπουργό στον πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

08.23: Ο Βασίλης Σκουρής φημολογείται ότι ενδέχεται να αναλάβει τα ηνία της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ।

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: