Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η θέση Σαμαρά για Παπαδήμο άλλαξε τα πάντα στο Προεδρικό

Μετά την αποκάλυψή της από το protothema.gr


http://img.protothema.gr/C827B4E41F1BFA0A30B9E6D7AECF250D.jpg

"Ποτέ δεν έγινε στη ΝΔ πρόταση για τον Παπαδήμο - αν γινόταν, ο Σαμαράς θα το δεχόταν", αποκάλυψε στο protothema.gr ο κ. Γιάννης Μιχελάκης. Η δήλωση αυτή του εκπροσώπου της ΝΔ άλλαξε τα δεδομένα. Κι ενώ στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου θεωρούσαν ότι η υποψηφιότητα του κ. Πετσάλνικου είχε κλειδώσει, η δημόσια τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε τα δεδομένα.
Στελέχη της ΝΔ εξηγούσαν ότι μόνο ένα πρόσωπο απέρριψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, λένε συνεργάτες του κ. Σαμαρά και επισημαίνουν ότι με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε καν συζήτηση για το ενδεχόμενο τοποθέτησης του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη θέση του πρωθυπουργού.

"Η ΝΔ δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος", επισήμανε ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας ότι η αξιωματική ατιπολίτευση είναι βαθιά προσηλωμένη στο Σύνταγμα.
"Την πρωτοβουλία την έχει η κυβερνητικη πλειοψηφία", συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ καλώντας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον ορισμό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης : "Το πρόβλημά μου δεν είναι τα πρόσωπα. Εμένα το πρόβλημά μου είναι να ξεμπλοκάρει επιτέλους η έκτη δόση, η δανειακή σύμβαση να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση ιδιαίτερα σε αυτή την ώρα των διεθνών κρίσιμων στιγμών και των αναταράξεων που περνούν οι διεθνείς αγορές ώστε να φτάσουμε σε αυτό που είναι το ποθούμενο όλων των ελλήνων και δικό μας οι εκλογές που θα μπορέσει επιτέλους να μιλήσει ο μόνος που δικαιούται να μιλήσει ο ελληνικός λαός".

Μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σαμαράς είχε σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι "δεν έχω κανένα πρόβλημα με πρόσωπα, πάω αύριο ανοικτός να δεχθώ όποιο πρόσωπο μου προτείνουν". Πρόσθεσε ότι "δεν αναμειγνύομαι στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ". Για το περιστατικό στο Προεδρικό Μέγαρο είπε ότι ενώ είμασταν στον προθάλαμο και συζητούσαν περί άλλων με τον κ. Παπανδρέου η γραμματέας του Προέδρου της Δημοκρατίας τους ενημέρωσε ότι ο κ. Καρατζαφέρης αποχωρησε. Δημοσιογράφος παρενέβη και είπε στον κ. Σαμαρά ότι το είχε προαναγγείλει δύο ώρες πριν στο Τηλε Άστυ. Ο κ. Σαμαράς απάντησε "φαινόταν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: