Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Επιτακτική ανάγκη ο άμεσος σχηματισμός νέας κυβέρνησης, δηλώνει ο Γ. Προβόπουλος

Παρέμβαση του διοικητή της ΤτΕ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία.

Σε σημερινή δήλωση του, στους Financial Times, ο κ. Προβόπουλος τονίζει πως κατά την τελευταία διετία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έδειξε ανθεκτικότητα στις συνέπειες της αβεβαιότητας που δημιούργησε η κρίση χρέους.

Ωστόσο, ο κεντρικός τραπεζίτης υπογραμμίζει πως τελευταία η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. «Η καθυστέρηση στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης απειλεί να πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, είναι απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: