Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ εν όψει Εθνικής Συνδιάσκεψης

Στην τελική ευθεία για τη διαδοχή


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε αναβρασμό βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι διαδικασίες για τη διαδοχή έχουν μπει στην τελική ευθεία. Το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη και μόνη βέβαιη υποψηφιότητα μπορεί να θεωρηθεί αυτή του Ευ.Βενιζέλου. Από την πλευρά του, ο Μ.Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι επιμένει στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία, αντίθετα ο Χ.Καστανίδης ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία, ενώ ο Χρ.Παπουτσής εξακολουθεί να μην ανοίγει τα χαρτιά του. Από την άλλη πλευρά, κορυφώνονται οι ζυμώσεις μεταξύ των διαγραφέντων, με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη.

Ο Ευ.Βενιζέλος έχει επιλέξει να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ακόμη, προτάσσοντας τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών σε μια κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία.

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης με δήλωσή του στην εφημερίδα Τα Νέα τόνισε ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι» από τα όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν σχετικά με την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία.

Από την πλευρά του, ο Χ.Καστανίδης δήλωσε στο BHMA ότι δεν ενδιαφέρται πλεόν να διεκδικήσει την ηγεσία, κάτι που δεν θεωρείται άσχετο από τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των διαγραφέντων βουλευτών για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ορισμένοι από την ομάδα των διαγραφέντων βρίσκεται σε συνεννόηση τόσο με την Λούκα Κατσέλη, όσο και με τον Χ.Καστανίδη και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα, δηλαδή τη δημιουργία πολιτικού φορέα.

Πάντως, επισήμως, η Ιπποκράτους ασχολείται με το συντονισμό του κόμματος εν όψει των ψηφοφοριών για τα εφαρμοστικά νομοσχέδια στη Βουλή και για την προετοιμασία των διαδικασιών εν όψει της εκλογής προέδρου.

Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το διήμερο 17-18 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: